Propolis Hakkında Bilgi – Propolis Nereden Satin Alinir?

Yeni Haber Merkezi

Propolis, arıların kondukları bitkilerin saplarından, yapraklarından ve tomurcuklarından topladıkları yüksek antioksidan ve antibakteriyel etkiye sahip bir üründür. Arıların propolis kullanmalarının amacı kovandaki mikropları yok etmek ve ailenin sağlığını korumaktır.

Propolis Nedir?

Propolis dünyada bilinen en güçlü antioksidanlardan biri olup bitki saplarından, yapraklarından ve tomurcuklarından elde edilen %100 doğal bir arı ürünüdür. Antimikrobiyal etkiye sahip olan propolisin bazı çalışmalar sonucunda kansere karşı iyi bir koruma yöntemi olduğu ortaya çıkmıştır.

Propolis Ne İçin Kullanılır?

Arılar propolisi kovanı sterilize etmek ve bu maddeyle kovandaki mikropları yok etmek için kullanırlar. Propolis, insan vücudunda da arı kovanlarında olduğu gibi aynı etkiyi göstererek bireyin vücudunu mikroplara ve olası birçok ciddi hastalığa karşı korur. Propolis, bağışıklık güçlendirme amacıyla yaygın olarak kullanılır.

Propolisin etkileri nelerdir?

Propolis kullanımı virüs ve bakterileri yok etmeye yardımcı olur, böylece vücudun hastalıklarla savaşmasına yardımcı olur. Düzenli tüketimi bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalık sıklığını en aza indirir ve antibiyotik kullanımını azaltır.
Bilimsel araştırmalara göre propolisin antioksidan etkisi nar suyuna göre yüzde seksen daha fazladır. Propolisin kanserle mücadelede de büyük etkisi vardır ve bilimsel verilere göre vücuttaki sağlıklı ve canlı hücre miktarını artırmaya yardımcı olur bu nedenle aktarlardan veya marketlerden satın alınması önerilir. alışveriş Listede mutlaka bulunması gereken bir madde.

Propolisi Kimler Kullanabilir?

Propolis, 7’den 70’e, yaştan, çocuktan yaşlıya herkes tarafından kullanılabilir. Hiçbir yan etkisi yoktur ve alerjen bir madde değildir, bal tüketebilen herkes propolis tüketimi için uygundur ancak günlük doz yaşa ve bünyeye göre değişebileceğinden doktora danışılması gerekebilir.

Propolisin içeriği nedir?

Propolisin içeriğinin büyük kısmını flavonoidler oluştururken bileşiminde fenolik asitler, polifenoller ve bunların esterleri, terpenler ve steroidler, B1, B2, C, E vitaminleri, aminoasitler ve mineraller yer alıyor ve bu sayede arı tutkalı veya arı reçinesi olarak da bilinen propolis sağlık açısından çok etkili bir balsam haline geliyor.

Propolis Nereden Alınır?

Propolis genellikle aktarlardan, eczanelerden veya arıcılardan temin edilebildiği gibi, günümüzde yaygın olarak kullanılması nedeniyle marketlerde de bulunabildiği gibi, marketlerden balla karıştırılmış halini de satın almak mümkündür.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 692

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*