Ragbi (Rugby) Sporu Nedir? Ragbi Nasıl Oynanır?

Yeni Haber Merkezi

Ragbi, 15’er kişilik 2 takımla 2 devre halinde oynanan bir spordur. İleri pasın yasak olduğu bir oyunda amaç, oyuncuların topu çizginin gerisine sürmesidir. Oldukça sert bir spor olarak öne çıkan ragbi, Amerikan futbolu gibi herhangi bir giysi koruması içermez. İlk olarak İngiltere’de ortaya çıkan oyun, bir futbol maçı sırasında bir oyuncunun topu kollarının arasında tutması ve kaleye doğru koşmasıyla başlar. Avrupa’nın birçok farklı ülkesinde oynanan ragbi, özellikle Avustralya’da popülerdir.

Ragbi oyunu

Farklı pozisyonlara ve rollere bölünerek oynanan rugby, güç ve çeviklik, özellikle de cesaret açısından öne çıkan bir oyundur. Çalışma ve tehlikeli müsabakalar gerektiren zor bir oyun olan rugby, çoğunlukla forvet oyuncularından oluşur. Çünkü oyun sırasında sahadaki oyuncular topu olabildiğince hızlı bir şekilde rakip kaleye taşırlar. Tamamen fiziksel mücadeleye dayanan oyun sonunda, oyunun en önemli temellerinden biri rakip oyuncuların birbirlerini tebrik etmeleri ve dostça bir şekilde geçmeleridir. Hatta oyun sonunda sıklıkla şarkılar da söylenebilir.

Rugby Oyununda Bazı Kurallar

Ragbi oyunundaki bazı kurallar diğer oyunlara kıyasla oldukça ilgi çekicidir. Özellikle hakemler ve takımlardaki kaptanlar hariç tüm oyuncuların konuşması yasaktır. Ayrıca hakeme yapılan herhangi bir müdahale veya itiraz doğrudan cezalandırılır. Dünyanın farklı ülkelerine yavaş yavaş yayılan oyun, Türkiye’de de belirli bölgelerde ve yerlerde oynanmaktadır. Özellikle üniversitelerde ragbi takımları vardır ve rekabetçi maçlar oynanır.

Ragbi oyunu

Rekabetçi ve zorlu bir oyun olmasının yanı sıra oldukça eğlenceli olan rugby, dünya çapında birçok izleyici tarafından düzenli olarak takip edilmektedir. Maçları hem televizyon hem de internet üzerinden canlı olarak izlemek mümkündür. Ayrıca bahis açısından da en çok tercih edilen oyunlar arasındadır. Sakatlanma riski de taşıyan bu oyun, kendine özgü kuralları nedeniyle bu riski en aza indirmektedir. Kuralları açısından diğer oyunlara göre daha ilgi çekici ve merak uyandırıcı olduğunu da söylemek gerekir. Amerikan futbolu ile aynı şekilde çim sahada oynanır.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 2.070

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*