Rot Balans Fiyatı 2024 | Rot Balans Ayar Fiyatları

Yeni Haber Merkezi

Tekerlek balans fiyatıaraçların periyodik bakım süreçlerinde gündeme gelen bir konudur. Ayrıca çeşitli sebeplerden dolayı tekerlek ve balans ayarları bozulan sürücülerin de gündeminde yer almaktadır. tekerlek balans ayarı fiyatı önemlidir.

Tekerlek balans ayarı, aracın durumuna bağlı olarak farklı işlemlerden oluşur. Bazı araçlarda sadece ayarlamalar yeterli olurken, bazı araçlarda ise parçaların değiştirilmesi gerekir. Bu nedenle, tekerlek balans fiyatı Kesin bir rakam vermek çok zor. Tekerlek balans fiyatları Merak ettiğiniz detaylar yazının devamında.

Tekerlek Balans Fiyatı 2024

Tekerlek balans fiyatı; 400 TL ile 2.000 TL arasında değişmektedir. Bu işlemin fiyatı yapılan işlemlere ve değiştirilen parçalara göre değişmektedir. Bu nedenle jant ve balans ayarı fiyatları hakkında net bir rakam vermek oldukça zordur.

Rağmen tekerlek balans ayarı İfade yaygın olarak kullanılsa da, tekerlek hizalaması ve dengeleme farklı işlemlerdir. Ancak, her iki işlemin de temel amacı aracı dengede ve uygun açıda tutmak olduğundan, sıklıkla birlikte anılırlar.

Tekerlek hizalaması ve balansı, konforlu ve sağlıklı bir sürüşü garantileyen unsurlardır. Ancak, sürüş konforu bu süreçlerin tek etkisi değildir. Tekerlek hizalaması ve balansı ayarlanamadığı için kaza riskini ciddi şekilde artırır ve araçların kaza yapmasına neden olabilir.

Tekerlek Dengesi Fiyatı 2024 | Tekerlek Dengesi Ayarlama Fiyatları 4

Tekerlek hizalaması yaygın olarak kullanılan bir ifade olmasına rağmen, araçların yalnızca tekerlek hizalamasına veya yalnızca dengelemeye ihtiyacı olabilir. Yani yalnızca dengeleme veya sadece tekerlek hizalama fiyatı Bilgi de son derece önemlidir.

Tekerlek Hizalama Fiyatı

Tekerlek hizalama fiyatı; 250 TL’dir. Parça değişimi gereken durumlarda bu fiyat 1.000 TL’ye hatta daha fazlasına çıkar. Maliyetler değiştirilecek parça sayısına ve sayısına göre değişir.

Tekerlek hizalamasıdireksiyon simidi ile araç tekerlekleri arasında mutlak ve kesin bir uyum sağlamak için yapılır. Direksiyondaki milimetrik hareketlerin aynı şekilde tekerleklere yansıması bu ayarla mümkündür. Çubuk kırıldığında direksiyon ile tekerlek arasındaki uyum bozulur, tekerleklerde boşluklar oluşur ve tüm bunlar sürüş dengesizliğine ve sorunlu yol tutuşuna neden olur.

Dengeleme Fiyatı

Dengeleme fiyatı: Fiyatı 300 TL. Bu işlemin kaç tekerleğe yapılacağına göre fiyatlar değişmektedir.

Dengeleme, tekerleklerin doğru yönde ve açıda dönmesini ve hareket etmesini sağlamak için yapılan bir ayarlamadır. Yine, sürüş dengesini ve yol tutuşunu doğrudan etkiler. Burada, ayarlama doğrudan tekerleklere yapılır.

Tekerlek Dengesi Fiyatı 2024 | Tekerlek Dengesi Ayarlama Fiyatları 5

Tekerlek Hizalaması Nasıl Yapılır?

Tekerlek balans ayarıdoğrudan araç dengesiyle ilgilidir. Bu nedenle yapılacak ayarlamalarda hassasiyet çok önemlidir. Bu hassasiyet bilgisayar destekli sistemlerle sağlanır ve tam bir ayarlama yapılır. Tekerlek hizalaması ve balans ayarı farklı şekillerde yapılır.

Tekerlek hizalaması Araç ilgili donanıma yerleştirilir ve direksiyon ve tekerlekler düz hale getirilir. Gerekli kontroller sırasında parçaların değiştirilmesine gerek olmadığı anlaşılırsa, direksiyon düz iken tekerlekler yere tam paralel hale getirilir. Bu işlem, çubuk bölümündeki parçaların ayarlanmasıyla gerçekleştirilir.

Denge ayarlaması doğrudan tekerleklere yöneliktir. Bunun için önce tekerlekler sökülür ve ilgili ekipmana yerleştirilir. Burada hem jantlar hem de tekerlekler kontrol edilir. Bunlarda bir sorun olmadığı görüldüğünde tekerlekler özel ekipman üzerinde döndürülür ve veriler bilgisayara aktarılır. Verilerde tespit edilen dengesizlikleri ortadan kaldırmak için uygun noktalara çok küçük ağırlıklar takılır ve böylece denge sağlanır.

Tekerlek hizalama ve balans ayarının her 15 bin km’de bir yapılması önerilir. Ayrıca yeni lastik satın alındığında lastikler takılırken balans ayarı yapılmalıdır. Ayrıca sürücüler tekerlek hizalama ve balans ayarında bir dengesizlik hissederlerse gerekli kontrolleri de yaptırmalıdırlar.

Tekerlek Ayarı Yapılmazsa Ne Olur?

Tekerlek balansı aracın dengeli bir şekilde ve yolda tam tutuşla gitmesini sağlar. Bu ayarlamalar yapılmazsa araç yolda dengesiz gidecek ve kaza riski son derece yüksek olacaktır.

Tekerlek Hizalaması Ne Kadar Sürer?

Tekerlek balans ayarı, parça değişimi gerekmediği sürece çok kısadır. Her bir işlemin ortalama 10-15 dakika sürdüğünü söylemek yanlış olmaz.

Tekerlek Ayarının Arızalı Olduğu Nasıl Anlaşılır?

En önemli belirtileri direksiyon düz konumda iken aracın sağa veya sola çekmesi ve belirli bir hızdan sonra araçta belirgin bir titreşim olmasıdır.

Egzoz Fiyatları 2024 | Tam Egzoz Fiyatları

İstanbul Havalimanı Otopark Ücretleri 2024

Kiralık Ekskavatör Fiyatları 2024 | 1 Saatlik Ekskavatör Fiyatları

Martı TAG nedir? Nasıl kullanılır? Şartlar

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*