S-Ş İle Hayvan, S-Ş Harfi İle Başlayan Hayvan İsimleri

Yeni Haber Merkezi

Bu listede S-Ş harfiyle başlayan hayvan Bu hayvan türlerinin isimlerini ve hakkında kısa bilgileri ekleyeceğiz.

S-Ş harfleriyle başlayan hayvan türleri nelerdir?

Saka kuşuSalyangozSu samuruSardalyaSarigSazanSemenderSerçeSıçanSığırSığırcıkÇakalSincapSivrisinekSiyam kedisiSolucanSomonSu aygırıSülükSümüklü böcekSüngerAtmanSibirya kurduSibirya kaplanıMabeŞempanze

S-Ş ile başlayan bu hayvanlar hakkında kısa bilgi;

Saka kuşu

Saka kuşu, ispinozgiller familyasından, çoğunlukla kafeslerde tutulan bir ötücü kuş türüdür.

Salyangoz

Gastropodlar, hayvanlar aleminin yumuşakçalar şubesinin en kalabalık sınıfıdır. Gastropodlar dediğimizde aklımıza salyangozlar gelir. Çoğu denizde, bazıları tatlı ve acı suda, bazıları da karada yaşar.

Samur

Samur, kürk ticaretinde postu en değerli hayvan olarak kabul edilen, Rusya’nın kuzeyindeki soğuk ve geniş Sibirya bölgesinde yaşayan, gelincikgiller familyasından bir memeli türüdür.

Sansar

Sansar, sansargiller familyasının Martes cinsini oluşturan hepçil hayvanların ortak adıdır.

Sardalya

Sardalya veya sardalya, Clupeidae familyasından ekonomik değeri düşük bir balık türüdür.

Sarı

Keseli bir memelidir. Amerika’da yaşar ve yaklaşık 40 türü vardır. Çoğu büyük bir tavşanın büyüklüğündedir.

Sazan Balığı

Sazan, adını sazangiller ailesine veren bir tatlı su balığıdır. Göllerde ve yavaş akan akarsularda bulunur. Solucanlar, böcek larvaları ve bitkilerle beslenen uzun gövdeli bir dip balığıdır. 1,5 metre uzunluğunda ve 35 kg ağırlığında olanlar da vardır.

Semender

Kuyruklu kurbağalar veya Semenderler, yaklaşık 500 amfibi türünün ortak adıdır. Uzun gövdeleri ve uzun kuyrukları vardır.

Serçe

Serçe, Passeridae familyasını oluşturan ve insanlara yakın bölgelerde yaşayan, göç etmeyen konik gagalı kuş türlerine verilen addır.

Fare

Geniş anlamda Muridae familyasındaki tüm hayvanlara verilen isimdir. Aynı isim Rattus cinsi kemirgenlere de verilir. Dünyanın hemen hemen her yerinde yaşar. En zararlı kemirgenlerden biridir. Uzunluğu 10-25 cm arasında değişir. Tüyleri koyu kahverengidir.

Sığırlar

Sığır, günümüzden 8-10 bin yıl önce evcilleştirilmiş, memeli sınıfına ait, geviş getiren, dolayısıyla selüloz bitkilerini süt ve et gibi ürünlere dönüştürme yeteneğine sahip bir evcil hayvan türüdür.

Sığırcık

Sığırcık, ötücü kuşlar takımının sığırcık ailesine ait orta büyüklükte bir kuştur. Yaklaşık 20 cm boyundadır ve parlak siyah tüyleri vardır, yılın bazı zamanlarında tüylerinde beyaz lekeler bulunur.

Sırtlan

Bunlar nispeten büyük karasal etçil memelilerdir.

Sincap

Sincap, sincapgiller familyasından uzun kuyruk tüyleriyle dikkat çeken kemirgen memeli türlerinin ortak adıdır. Eski Türkçe’de Teyin/Deyin/Değin ve Çekelez olarak da bilinir.

Sinek

Sinek, iki kanatlı veya çift kanatlı olarak adlandırılan böcek takımından eklembacaklılar için kullanılan genel isimdir. İki kanatlı takımdaki sinekler arasında sivrisinekler, tatarcıklar, ev sinekleri ve tatarcıklar öne çıkar ve metamorfoz geçirirler.

Sivrisinek

Sivrisinekler, dipterans takımının Culicidae familyasından kan emen zararlı böceklerin genel adıdır. Kan emmek için yaklaştıklarında vızıltı sesleriyle kolayca tanınan, uzun, ince bacaklı narin böceklerdir.

Siyam kedisi

Siyam kedisi, Güneydoğu Asya’da, günümüzde Tayland olarak bilinen Siam’daki kutsal tapınaklarda yetiştirilen ve oradan dünyaya yayılan bir kedi ırkıdır.

Solucan

Solucan, bazı omurgasız hayvan türlerinin adıdır. Solucanın vücudu, her biri neredeyse aynı organları içeren bir dizi segment ve halkadan oluşur. İçerisinde veya dışında sert bir kısmı yoktur.

Somon

Somon, salmon veya salmon adı verilen tüm balıklar Salmoniformes sınıfının Salmonidae familyasına ait olmalarına rağmen, aslında bu familyanın farklı cinslerindendirler: Salmo, Salmothymus, Stenodus ve Oncorhynchus.

Su aygırı

Nil su aygırı olarak da bilinen su aygırı, su aygırı ailesinden çok büyük bir memeli otçuldur. Bu ailenin diğer türü, ormanda yaşayan cüce su aygırıdır.

Sülük

Sülükler veya, halkalı solucanlar şubesine ait bir sınıftır. Sülükler tatlı su, kara ve deniz formlarına sahiptir. Oligochaeta şubesine yakın akrabadırlar ve clitellum yapısına sahiptirler. Toprak solucanları gibi hermafroditlerdir.

Salyangoz

Sümüklü böcekler aslında bir eklem bacaklı türü olan böcek değil, gastropoda sınıfından, kabukları körelmiş veya hiç bulunmayan yumuşakçaların ortak adıdır.

Sünger

Süngerler omurgasızların bir şubesidir. Suyun dibinde, kayalara, hayvan kabuklarına veya yere tutunarak yaşarlar.

Şahin

Doğan, doğangiller familyasının Buteo cinsini oluşturan yırtıcı kuş türlerinin ortak adıdır.

Sibirya kurdu

Sibirya kurdu veya Husky, yüzyıllardır kızak çekme, ren geyiği gütme ve koruma görevlerinde kullanılan bir köpek ırkıdır.

Sibirya kaplanı

Sibirya kaplanı, Amur kaplanı olarak da bilinir, Sibirya’da yaşayan kedigiller familyasından bir kaplan alt türüdür.

bir ağ

Babun, köpekgiller familyasından bir primattır.

Şempanze

Şempanze, Afrika’da Kongo Nehri çevresinde yaygın olarak bulunan Pan cinsine ait iki tür insansı maymuna verilen genel addır.

Gönderi Görüntülemeleri: 2.383

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*