Scooby-Doo Karakterleri Ve Özellikleri | Yucex

Yeni Haber Merkezi

İçeriklerimizde Scooby-Doo çizgi filminin konusu ve Scooby-Doo karakterleri ve özellikleri hakkında geniş bilgilere yer vereceğiz.

Scooby-Doo, ABC televizyonunda yayınlanan bir çizgi dizidir. Bu çizgi dizinin filmleri de yapılmıştır. Çizgi filmin ve filmlerin tüm bölümleri çevrimiçi olarak izlenebilir. Scooby-Doo hala hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından sevilmekte ve izlenmektedir. Her film ve dizide olduğu gibi Scooby-Doo çizgi filminde de çeşitli karakterler bulunmaktadır. Bu karakterlerin kendilerine özgü özellikleri vardır.

Hatta bazı insanlar komik, duygusal ve korkutucu buldukları bu karakter yüzünden çizgi filmi bile izliyor. Çizgi film 1969 ile 1986 yılları arasında televizyonda yayınlanmıştır. Çok eski bir geçmişi olan Scooby-Doo çizgi dizisinin günümüzde izlenme rekorları kıran yeni versiyonları da bulunmaktadır. Elbette bu yeni versiyonlar eskileri bozmadan yapılmıştır. Karakterler ve konular teknoloji sayesinde görsel zenginlikle donatılmış, aynı kalmıştır.

Scooby-Doo Teması ve Genel Bilgiler

Scooby-Doo, Hanna-Barbera tarafından yapılmış bir çizgi filmdir. Hanna-Barbera ünlü bir Amerikalı animatördür. Ünlü sanatçı aynı zamanda seslendirme sanatçısı, çizgi film sanatçısı, yapımcı ve yönetmendir. Sanatçının kendi tasarladığı filmleri ve televizyon çizgi film karakterleri vardır. Ünlü sanatçının belki de en popüler projesi Scooby-Doo projesidir.

Sanatçının yarattığı ve hayata geçirdiği bu karakterler 20. yüzyıldan beri izleniyor. Hanna-Barbera 22 Mart 2001’de ABD, Kaliforniya’da öldü. Sanatçının çocukları ve bir karısı vardı. Doğum tarihi 14 Temmuz 1910, ABD, New Mexico’dur.

Scooby-Doo çizgi dizi ve filmi, dört yakın arkadaşın ve Scooby-Doo adlı bir köpeğin maceralarını konu alır. Aslında bu macera konuları bazen bir hazine bulma, bazen kötü ruhlardan korunma ve bazen de bir dedektif macerası olabilir. Çizgi dizi, televizyon dünyasının UPN kanalında 2002 yılında yayınlanmıştır. Günümüzde ise The CW adlı bir televizyon kanalında yayınlanmaya devam etmektedir.

Scooby-Doo çizgi dizisi tam olarak 414 bölümden oluşmaktadır. Bu bölümler sezon sayısına bölündüğünde 30 sezon etmektedir. 13 Eylül 1969’da yayınlanmaya başlayan çizgi dizi günümüzde hala yayınlanmaya devam etmektedir. Bu çizgi dizinin ülkesi Amerika’dır.

Amerikan yapımı Scooby-Doo çizgi dizisi doğaüstü, macera, komedi ve animasyon türlerine giriyor.

Scooby-Doo Çizgi Dizisinin Bölümleri Hakkında Bilgi

Scooby-Doo çizgi dizisinin her bölümü farklı ve ilgi çekici konuları ele alıyor. Bölümler bu konulara göre isimlendiriliyor.

Örneğin, sessiz ol Scooby-Doo, iş takibi, büyük dolandırıcılık, tavuk oyunu, çığlık atan kadın, mutfakta kabus, ben Scooby-Doo’yum, dev sorunlar, uzayda Scooby-Doo gibi çeşitli bölüm adları vardır. Bu bölümler muhtemelen Scooby-Doo çizgi film serisinin en popüler bölümleridir.

Bu çizgi dizinin bölümlerini incelediğinizde bir şey fark edersiniz. Her bölümde bulunan hayalet bir figür. Bu figür, dizinin bölümünün en sonunda hain bir kişi tarafından planlanan bir tuzaktır. Scooby-Doo ve arkadaşları bu tuzakları çözerler.

Scooby-Doo Karakterleri Kimlerdir?

Scooby-Doo karakterleri çizgi diziyi izleyen her birey tarafından sevilir ve izlenir. Aslında, izleyiciler bu karakterleri kendileriyle ilişkilendirir. Çizgi diziyi izleyen kişiler bazı karakterleri diğerlerinden daha çok sevebilir. Bazı izleyiciler Scooby-Doo karakterini daha çok severken, bazı gruplar çizgi dizideki Shaggy Rogers karakterini daha çok sevebilir.

İşte günümüzde hala sevilen ve izlenen Scooby-Doo karakterlerinin isimleri:

Shaggy RogersScooby-DooDaphne BlakeFred JonesVelma DinkleyScrappy-Doo

Yukarıda listelenen karakterler çizgi dizideki ana karakterlerdir ve asla değişmezler. Elbette bu karakterlere eşlik eden ve konunun işlenmesini sağlayan yan karakterler de diziye dahildir ve değişebilir.

Shaggy Rogers Karakteri ve Özellikleri

Tüylü Rogers

Scooby-Doo çizgi dizisindeki Shaggy Rogers karakteri, tüm gizemleri çözen bir ekibin üyesidir. Hatta ana karakter olan Scooby-Doo köpeğinin sahibi olduğunu bile söyleyebiliriz. Bu karakterin özellikleri arasında yeşil ve bol bir tişört ve bol kahverengi pantolon yer almaktadır. Karakter oldukça zayıftır ve giydiği tüm bu kıyafetler ona oldukça bol gelir.

Karakterin sarı saçları vardır. En bilinen özelliği Scooby-Doo’nun en iyi arkadaşı olmasıdır. Bu karakter hem korkaktır hem de yemeğe tahammül edemez. Karakter korkak olduğu için bu iki kişi, Scooby-Doo ile birlikte serideki korkutucu karakterlerle, yani canavarlarla ilk karşılaşan kişilerdir. Kısacası, Shaggy Rogers ve Scooby-Doo ayrılmaz bir ikili gibidir.

Scooby-Doo Karakteri ve Özellikleri

Scooby Doo’nun

Shaggy Rogers karakterinin köpeği ve çizgi diziye ismini veren karakter Scooby-Doo adlı köpek karakteridir. Scooby-Doo evcil bir köpek olmanın ötesine geçmiştir. Shaggy Rogers karakterinin en yakın arkadaşı olmayı başarmıştır.

Elbette Scooby-Doo normal ev köpekleri gibi değil. En önemli özelliği konuşabilmesi. Aslında Scooby-Doo kelimelerinin önüne R harfini koyarak konuşuyor. Bu ona karakteristik bir özellik kazandırıyor.

Scooby-Doo’nun mavi bir tasması vardır. Tüyleri kahverengidir. Tasmasında ayrıca adının baş harfleri vardır, SD. Scooby-Doo’nun tıpkı sahibi gibi bir iştahı vardır. Kendisinin ve sahibinin ortak bir özelliği daha vardır, yemek yemeyi çok severler. Her iki karakter de diğer karakterlerden daha korkaktır. Scooby-Doo’nun sahibi Shaggy Rogers ile ortak bir özelliği daha vardır, canavarlardan ve hayaletlerden korkmalarıdır.

Daphne Blake Karakteri ve Özellikleri

Defne Blake

Scooby-Doo ve diğer grup arkadaşlarıyla gizemleri çözmeye çalışan bir diğer karakter ise Daphne Blake karakteridir. Bu karakter sakarlığıyla bilinir. Bu sakarlığına rağmen çok coşkulu bir yapıya sahiptir. Karakter fiziksel olarak çok güzel yaratılmıştır. Bu yüzden takım arkadaşlarına güzelliğiyle yardım eder. Ancak güzelliği yüzünden genellikle kötü insanlar tarafından kaçırılır.

Scooby-Doo ve diğer karakterler de Daphne Blake karakterini kurtarmaya giderler. Diğer karakterlere kıyasla Daphne Blake kendini çok geliştirmiştir. Usta bir moda tasarımcısı, siyah kuşaklı bir dövüşçü ve başarılı bir gazetecidir. Bu karakter bir kadın olduğu için her zaman pembe külotlu çorap, mor elbise, mor ayakkabılar ve yeşil bir eşarp giyer.

Daphne Blake sorunları farklı bir şekilde çözer. Başka bir karakter olan Velma Dinkley kadar zeki değildir. Bu karakter, çantasında farklı aksesuarlar olsa bile kötü adamları yakalayarak takım arkadaşlarına yardım edebilir.

Fred Jones Karakteri ve Özellikleri

Fred Jones

Scooby-Doo ve arkadaşlarıyla gizemleri çözen bir diğer karakter ise Fred Jones karakteridir. Bu karakter genellikle mavi yakalı bir gömlek giyer. Turuncu bir atkı ve mavi paça pantolon giyer. Karakterin ayakkabılarının rengi hardal sarısıdır.

Kötü adamları yakalamak için tuzak kuran karakter Fred Jones’tur. Bu karakter tuzak kurarken tüm detayları düşünür. Kısacası, gizemleri çözmede lider kişi Fred Jones’tur. Fred Jones, Daphne Blake ve Velma Dinkley genellikle ipuçlarını birlikte ararlar.

Velma Dinkley​​​​​​​ Karakter ve Özellikleri

Velma Dinkley

Scooby-Doo’nun kaptanı ve arkadaşlarının gizemleri çözmedeki rolü Velma Dinkley karakteridir. Çünkü bu karakter çok zekidir. Aynı zamanda bu karakter yakalanan kişinin neden suçu işlediğini çözer. Ayrıca kötü adamların suçu nasıl işlediğini çözer ve polise anlatır. Velma Dinkley karakteri kadın bir karakterdir. Genellikle turuncu bir kazak giyer. Kırmızı bir etek giyer. Saçları bu karakterin en belirgin özelliğidir. Kısa ve kakmalı saçları vardır. Bu karakteri gözlük takmadan görmek mümkün değildir. Siyah, kare ve büyük gözlükleri vardır.

Scrappy-Doo Karakteri ve Özellikleri

Scrappy-Doo​​​​​​​​

Scooby-Doo köpek karakterinin daha küçük versiyonu olan karakter Scrappy-Doo karakteridir. Bu köpek oldukça sevimli, küçük ve coşkuludur. Scooby-Doo köpeğinin bir akrabası olarak çizgi dizi serisinin çeşitli bölümlerinde görünür. Ayrıca mavi tasması ve kahverengi kürkü vardır. Scooby-Doo köpeği gibi Scrappy-Doo karakteri de konuşabilir. Bu köpeğin sevimli olmasının nedeni Scooby-Doo köpeğinden daha küçük görünmesidir.

Scooby-Doo Çizgi Dizisi İlhamını Nereden Aldı?

Çizgi diziler ve çizgi filmler elbette tamamen hayal ürünüdür. Ancak yapımcılar bu hayal ürünlerine ulaşmak, yani bu hayal ürünlerini tasarlamak için bazı gerçek dünya olaylarından ve insanlarından ilham alabilirler.

Scooby-Doo çizgi dizisi hakkında yazılmış, söylenmiş ama kanıtlanmamış bilgiler var. Karakterleri yaratan ve konularını yazan sanatçının, bir köpeğin sahibi olan ve gerçek hayatta da var olan Shaggy Rogers karakterinden esinlendiği konudur. Elbette Scooby-Doo köpeği gerçek hayatta konuşamaz. Ancak söylenen bilgilere göre, köpeğin sahibi olan Shaggy Rogers karakteri gerçek hayatta madde bağımlısıdır ve sürekli rüya görmektedir.

Sanatçı Shaggy Rogers’ın, madde etkisi altındayken gördüğü bu rüyaları Scooby-Doo çizgi dizisiyle hayata geçirdiği söyleniyor.

Gönderi Görüntülemeleri: 5.126

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*