Ses Şiddetini Artırmaya Yarayan Araçlar Nelerdir?

Yeni Haber Merkezi

Ses şiddeti, herhangi bir ses kaynağından gelen sesin farklı mesafelerden duyulmasını sağlayan özelliktir. Ayrıca ses yüksekliği olarak da bilinir.

Ses Yoğunluğunu Artırmak İçin Gerekli Araçlar

Ses şiddetini artıran en bilinen alet megafonlardır. Megafonlar birçok yerde görülür. Günlük hayatta itfaiye araçları, polis araçları, ambulanslar ve satış elemanları sesin şiddetini artırmak için megafon kullanırlar. Megafonlar sesin şiddetini en uzun mesafelere iletebilen cihazlardır.

İşitme cihazları, işitme problemi olan kişiler için tasarlanmıştır. İşitme problemi olan kişiler sesleri duymakta zorluk çekerler, cihaz sayesinde dışarıdan gelen ses seviyesi yüksektir. Ses şiddeti düşükse duymak zordur. Özellikle uzaktan duymak zordur. Okullarda, toplantı veya konferans salonlarında ve açık alanlarda insanlara hitap edebilmek için ses seviyesinin yüksek olması gerekir. Bunun için mikrofonlarla ses şiddeti artırılabilir.

Sesin şiddetini artıran bir diğer araç da mikrofondur. Mikrofonlar ayrıca hoparlör adı verilen bir cihazın yardımıyla sesin şiddetini artırabilir veya azaltabilir. Mikrofonlar sesin şiddetini çok fazla artırabilir.
Ses seviyesini artırırken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır. Ses seviyesi çok yüksek seviyelere ulaşırsa, işitme sorunları yaşanabilir.

Ses Şiddetini Artırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ses şiddetinin yasal sınırları vardır. Kulağın duyabileceği ses şiddeti sınıra ulaşırsa, işitme sorunları ortaya çıkabilir. Bu nedenle ses şiddetini artırırken sınıra dikkat etmek gerekir.

Gönderi Görüntülemeleri: 13.381

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*