Simya Nedir, Simyacı Nedir? | Yucex

Yeni Haber Merkezi

Modern kimya çağımızın en önemli konularından biridir. Günümüzün temellerini atan ve 17. yüzyıldan günümüze kadar etkilerinin devam etmesini sağlayan, maddeleri değiştirmeye ve karıştırmaya çalışan kişi. Simyacı Adına da denir. Simyacının görevine baktığımızda değersiz maddeleri değerli maddelere dönüştüren kişidir. Simyacının işi kolay değildir. Zor bir iş olarak göze çarpar. Kimya bilimiyle ilgilenir ve günümüze aktarılabilecek değişimleri ortaya koyar. Sürekli olarak maddeleri inceler ve değiştirir. Hayatın daha da güzel olması için insan hayatına katkı sağlayacak iksiri geliştirmeye çalışan kişi olarak karşımıza çıkar. Bazı maddeleri birbirine karıştırarak farklı maddelerin ortaya çıkmasına yardımcı olur.

Normal şartlarda hemen hemen herkesin bunu yapması mümkün değildir. Bunu sadece simyacılar yapabilir. Simyacıların temel görevlerinden birinin insanlara fayda sağlayacak değişiklikler yapmaya çalışmak olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca günümüz koşullarında hala modern kimyanın kullanıldığını görebiliriz. Ayrıca eski zamanlara baktığımızda simyacılara büyücü diyen çok sayıda insan vardır. Farklı değişiklikler ortaya çıkardıkları için doğal olarak büyücü olarak adlandırılabilirler. Simyacılar evrendeki gizemleri çözmekle çok ilgilenirler. Bu nedenle simyacı olmak isteyen insanların yapması gereken çözümlerden biri her şeyi olduğu gibi öğrenmek ve değişikliklerde başarılı olmak için simyacılarla birlikte olmaları gerekir.

Özellikle İslam dünyasında bu alanda kendini ispatlamayı başaran simyacılar, insanlığa da büyük faydalar sağlamıştır..Simyacı Yaşadıkları toplumlarda çok değerli olma şansına sahip olmuşlardır. Bu nedenle ülkemizde simyacılara olan önemin ve ilginin son derece yüksek olduğunu söylemek mümkündür. Simyacıların yaptığı çalışmalar şunlardır: simya Adı konuldu diyebiliriz.

Ünlü Simyacılar Kimlerdir?

Ünlü simyacıların olduğunu söylemek mümkündür. Bu simyacıların çağımızda çok önemli eserlere imza attıklarını söyleyebiliriz. Bu nedenle kimya dalı altında sürekli anılırlar. Ünlü simyacılar kimlerdir? Denildiğinde şu isimler olduğu söylenebilir. Bunlar; Robert Boyle, Paracelsus, Isaac Newton, Albert de Bollstaedt, Paulo Coelho, Henrig Brand, Nicholas Flamel, Edgar Cayce, Arnaldus de Villa Nova, Cabir bin Hayyan (Ebu Abdullah Cabir ibn Hayyan) gibi isimler olduğu söylenebilir. Başarılı eserleriyle tarihe ışık tutmuşlar ve her zaman kendilerine saygı duyulmasını sağlayacak karakterler olarak karşımıza çıkmışlardır.

Simyanın son derece değerli bir bilim olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Çünkü herkes bu işi yapamaz. Ya da yapabilseler bile başarılı bir şekilde yapamazlar. Bu yüzden ünlü simyacıların sayısı çok fazla değildir. Simya astronomi, fizik ve bilimi içerir. Bu dallara ilgi duymanız gerekir.

Gönderi Görüntülemeleri: 970

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*