Şirinler Karakterlerinin İsimleri ve Özellikleri

Yeni Haber Merkezi

Yazımızda Şirinler karakterlerinden, karakterlerin isimlerinden ve Şirinler karakterlerinin özelliklerinden bahsedeceğiz. Çizgi filmler, özel tekniklerle çizilip sinema dünyasına aktarılan eserlerdir. Çizgi film denildiğinde akla çocukların izlediği ve onlara yönelik animasyon filmler gelir. 7’den 70’e birçok insanın ilgisini çeken çizgi filmlerin bir kısmı asla unutulmaz, hatta günlük hayatımızda bile karakterleri ararız.

Şirinler, yetişkin veya çocuk fark etmeksizin herkesin ilgiyle takip ettiği ve hatta filmleri bile çekilen çizgi filmlerden biridir. Küçük mavi karakterleri ve iyilik uğruna verdikleri mücadeleyle bilinen Şirinler, ilk ortaya çıktıklarından bu yana yıllar geçmesine rağmen hala ilgiyle takip edilmektedir. Şirinler filminde görünümleri ve özellikleriyle farklı karakterler yer almaktadır.

Şiirler ve İsimleri

Şirinler çizgi filmi, ünlü Belçikalı karikatürist Pierre Cullifod tarafından yaratılmış bir çizgi romandır. 1958 yılında çizgi roman olarak yayınlanan Şirinler, 1981 yılında animasyon olarak televizyonda yayınlanmaya başlamıştır. Hemen hemen tüm ülkelerde yayınlanan Şirinler, ülkemizde de uzun zamandır yayınlanmakta ve hala yayınlanmaya devam etmektedir.

Şirinler, yetişkinler tarafından çocuklara tavsiye edilir çünkü iyi ve kötü arasındaki mücadelenin hikayesini anlatırlar. Şirinler iyi tarafı temsil ederken, Gargamel ve Azrail kötü tarafı temsil eder. Şirinler çizgi filminde farklı özelliklere ve yeteneklere sahip karakterler vardır.

Şirinler filmindeki karakterlerden bazıları:

Sevimli Büyükbaba Sevimli Gözlükler Sevimli Şakacı Sevimli Güçlü Sevimli Hayalperest Sevimli Süslü Sevimli Korkak Sevimli Obur Sevimli Müzisyen Sevimli Uykucu Sevimli Huysuz Sevimli Tüylü Sevimli Bebek Sevimli Gargamel Azman

Şirinler Karakterleri ve Özellikleri

Şirinler çizgi filminde farklı özelliklere ve yeteneklere sahip karakterler bulunmaktadır. Bu karakterlerin her birinin farklı bir görevi vardır. Bu karakterler ve görevleri incelendiğinde küçük bir topluluktan bahsedildiği anlaşılmaktadır. Şirinler çizgi filminde iyiliği temsil eden Şirinler’in hepsine Şirinler denir. Başlıca düşmanları Gargamel ve kedisi Azman’dır. Şirinler filminin orijinal adı Şirinler’dir.

Şirin Baba

Orijinal adı Le Grand Schtroumpf’tur. Şirinler mantardan yapılmış küçük şirin evlerinin olduğu bir köyde yaşarlar. Şirinler köyünün lideri PAPERS Şirin olarak adlandırılır. Şirin Baba köyün büyüğüdür ve diğer Şirinlere yardım eder. Diğer Şirinlerden kolayca ayırt edilebilmesi için kırmızı pantolonu, sakalı ve kırmızı şapkası vardır.

Şirin Baba, çeşitli büyüler ve iksirler yapma konusunda uzman bir şirindir. Köyde yaşayan tüm şirinlere yardım eder ve onlarla ilgilenir. Şirinler ne zaman başları derde girse veya bir sorunla karşılaşsalar, Şirin Baba yardım eder.

Tatlı

Orijinal adı La Schtroumpfette olarak bilinir. Şirinler köyünde 3 kız karakter vardır. Şirine bunlardan biridir. Yüksek topuklu ayakkabıları, sarı elbisesi ve sarı saçları hemen dikkat çeker. Şirine, uzun kirpikleriyle diğer Şirinlerden kolayca ayırt edilebilir.

Diğer Şirinler’den farklı olarak, bir olayla karşılaştığında daha hassastır. Şirine genellikle Şirin Baba’ya yardım eder ve Bebek Şirin’in bakımı ve eğitimiyle ilgilenir.

Gözlüklü Şirin

Asıl adı Schtroumpf a Lunettes’tir. Gözlük taktığı için gözlüklü şirin olarak anılır. Kendisini köyün en zeki ve bilgili şirini olarak adlandırır. Şirin Baba’dan sonra köyü yönetebilecek ikinci kişinin kendisi olduğuna inanır.

Sürekli yeni şeyler dener ama her zaman hata yapar. Aynı zamanda bir alim olarak da bilinir. Şirin Baba’nın her zaman yanında olması ve bazı kararlar alması, köyün ileri gelenlerinden biri olduğu fikrini ortaya koyar.

Şakacı Şirin

Orijinal adı Schtroumpf Farceur’dur. Joker, köyün en eğlenceli şirinlerinden biridir. Üzerinde kırmızı kurdele ve kurdele olan sarı bir kutu ile etrafta dolaşır. Şirinlere sürekli onlara bir hediye vereceğini söyler ve kutuyu onlara verir. Şirinler kutuyu açtığında kutu patlar ve etrafı siyah duman sarar. Kutuyu açan şirinlerin yüzleri ve üst kısımları simsiyah olur. Bu nedenle diğer şirinler jokere sürekli kızarlar.

Güçlü Şirin

Asıl adı Schtroumpf Costaud olarak bilinir. Köyün en güçlü şirinidir. Kolundaki kalp şeklindeki dövmesiyle dikkat çeker. Güçlü şirin, köyde yapılması gereken zor işlere yardımcı olur. Kendini geliştirmek için sürekli spor yapar ve ağırlık kaldırır. Gücü sayesinde diğer şirinlere sürekli yardım eder.

Rüya gibi Şirin

Asıl adı Schtroumpf Reveur’dur. Köydeki diğer Şirinler tarafından Astronot Şirin olarak da bilinir. Sürekli bir rüya dünyasında yaşar. Rüyacı Şirin’in en büyük hayali Şirin Köyü’nden başka yerlerde yaşamak ve görmektir. Rüyalarını sürekli Şirine ve diğer Şirinler’e anlatır.

Şık Şirin

Asıl adı Schtroumpf Coquet olarak bilinir. Şirinler köyünün en çok süslenen şirinidir. Süslü şirinler şapkasında taktığı çiçekle dikkat çeker. Elinde sürekli aynayla dolaşır. Çiçek toplamak için sürekli köy dışına çıkar ve süslerken dalgın davrandığı için kendini tehlikeye atar.

Korkmuş Şirin

Asıl adı Schtroumpf Peureux’dur. Adından da anlaşılacağı gibi Korkmuş Şirin en ufak şeylerden bile korkar. Etrafında duyduğu çıtırtı seslerinden, gök gürültüsünden ve böceklerden çok korkar. Köyde yaşayan diğer Şirinler onu sürekli korkutur. Korkusundan dolayı bir yerlere saklanır ve sürekli Gargamel tarafından yakalanır.

Obur Şirin

Asıl adı Schtroumpf Gourmand’dır. Köyün en şişman şirinidir. Aynı zamanda aşçıdır. Kek, kek ve şirin yemekleri yapar. Yemek yemeyi çok sevdiği ve tombul olduğu için Gargamel onu yakalamak ister. Onu yakalamak için en sevdiği yiyecekleri kullanır.

Müzisyen Şirin

Asıl adı Schtroumpf Musicien’dir. Trompet ve diğer müzik aletlerini çalarak sürekli şarkı söyler. Bir araya gelip eğlendiklerinde müzik rolünü üstlenir. Çok fazla gürültü yaptığı için diğer Şirinler tarafından sürekli azarlanır. Özellikle geceleri müziği diğer Şirinlerin uyumasını engeller. Şirin Baba onu sürekli uyarır.

Uykucu Şirin

Orijinal adı Schtroumpf Molasson olarak bilinir. Gençleştirme iksirini içtikten sonra sürekli uyuduğu için bu ismi aldığı düşünülür. Olaylar karşısında kayıtsız davranır. Neredeyse yürürken uyur. Bu nedenle sürekli başını derde sokar. Çok tehlikeli zamanlarda bile uyuyarak dikkat çeker. Bir yerde uyuyakaldığı için sürekli gargamel yakalar.

Somurtkan Şirin

Asıl adı Le Schtroumpf Grognon’dur. Köyün en mutsuz Şirin’idir. Hiçbir zaman gülerken görülmez. Yüzündeki mutsuz ifadeden dolayı olaylara verdiği tepki anlaşılamaz. Şirin Baba sürekli ona eğlenmesi ve gülmesi konusunda uyarıda bulunsa da, o her zaman yüzünde o mutsuz ifadeyle dolaşır.

Dağınık Şirin

Asıl adı Schtroumpf Mouille’dir. Adından da anlaşılacağı gibi Şirin Şirin, kir ve pisliğe düşkün bir şirindir. Sürekli kötü kokması ve etrafta çöp taşıması diğer şirinlerin ondan uzak durmasına neden olur. Şirin Şirin, çürük meyveleri seven bir şirindir. Çöp toplamak için sürekli köyden dışarı çıktığı için sorun çıkarır.

Bebek Şirin

Orijinal adı Bebek Schtroumpf olarak bilinir. Bebek Şirin’in nereden geldiği bilinmemektedir. Mavi ay gecesinde leylekler tarafından Şirin Köyü’ne bırakılmıştır. Köyün içinde tek başına dolaşır. Bebek olduğu için hem kendisi hem de diğer Şirinler için sorun yaratabilir. Bebek Şirin’in en tehlikeli zamanlarda bile kendini kurtarabildiği için bazı özel sihirli güçlere sahip olduğu düşünülmektedir.

Şirinler ve Düşmanları

Şirinler, köylerinde tek başlarına yaşayan mavi küçük şirinlerdir. Ancak, bazı özel güçlere sahip olduklarına inanıldığı için, sürekli olarak Gargamel ve kedisiyle uğraşırlar. Şirinler yakalanıp öldürülür, kaynatılır ve içilirse, daha genç ve daha güzel olacaklarına inanılır. Şirinlerin baş düşmanı Gargamel’dir ve kedisi bir canavardır.

Gargamel

Gargamel, Şirinler köyü yakınlarındaki bir şatoda yaşar. Çirkin ve yaşlı olduğu için kendinden memnun değildir. Cadı tasvirli kıyafetler giyer. Şirinleri görebilen ve varlıklarından haberdar olan tek kişidir. Şirinler farklı özelliklere sahip olduğundan ve hepsi genç ve güzel olduğundan, onlarla bir iksir yapmayı planlar.

Şirinleri yakalamak için kedisiyle sürekli planlar yapmaktadır. Her seferinde çeşitli tuzaklar kurarak Şirinleri yakalamasına rağmen Şirinler bir şekilde ondan kaçmaktadır. Biraz sakar bir karakter olması Şirinlerin işini daha da kolaylaştırmaktadır. Şatosunda kötülüğün temsilcisi olarak her zaman hain planların ve işlerin peşindedir.

Azman

Gargamel’in kedisi ve yardımcısı olarak bilinir. Gerçek adının Azrael olduğu söylenir. Gargamel gibi Şirinler’in peşinden koşar ve onları yemek ister. Sakarlığı ve Gargamel’e engel olması nedeniyle sürekli dövülür. Şirinler’i yakalamada Gargamel’in en büyük yardımcısıdır. Genellikle köye baskın yapar, Şirinler’i korkutur ve onları Gargamel’e doğru kovalar.

Şirinler Çizgi Filmi Nereden İzlenir?

Şirinler, uzun yıllardır yayında olan ve yayınlandığı her ülkede milyonlarca kişi tarafından izlenen bir çizgi filmdir. Filmi de çekilen Şirinler, ilgi çeken gişe rekorları kıran bir animasyondur. Şirinler filminde her karakter bir düşünceyi ve yapıyı temsil eder. Her birinin farklı düşünceleri ve özellikleri vardır.

Şirinler çizgi filmi çocuk kanalları da dahil olmak üzere birçok kanalda yayınlanıyor. Yeni filmlerin yayınlanmasıyla önemini yitirmiş gibi görünse de izleyicileri ekranlara bağlamayı başarıyor. Şirinler ayrıca çocuklara iyilik yapmaları yönündeki tavsiyeleriyle de dikkat çekiyor. Yaratıcısının siyasi görüşleri nedeniyle bazı ülkelerde yasaklanmış olsa da hemen hemen her ülkede ve her dilde yayınlanıyor.

İnternette kullanıcılar tarafından hala en çok aranan filmlerden biri. Şirinler çizgi film ve animasyon dünyasında en popüler ürün. Oyuncaklar da birçok farklı üretici tarafından üretiliyor. Şirinler karakterleri, figürleri ve kıyafetleri hala çocuklar için en popüler karakterler. Çocuklar özellikle kendi özelliklerine sahip karakterlere ilgi duyuyorlar.

Şirinler Filmi Nedir?

Şirinler çizgi filmi iyi ve kötü arasındaki mücadelenin hikayesini anlatır. Şirinlerin her birinin farklı görünmesi ve farklı özelliklere sahip olması farklı insanların bir arada yaşayabileceğini gösterir. Başları derde girdiğinde hepsinin bir araya gelmesi insanların sorunları birlikte çözebileceğini gösterir.

Şirinler çizgi filminin sonunda çocuklara verdiği öğüt çocukları daha da cezbediyor. Bir gün Şirinler’i göreceklerini düşünen çocuklar bu öğütleri ilgiyle dinliyor ve kendileri de uygulamaya çalışıyorlar. Şirinler gibi iyi, saygılı ve sevilen olmak her çocuğun tek isteği. Şirinler’in dünyanın dört bir yanında ilgiyle izlenmesi filmin sürekli kendini yenileyerek tekrar tekrar çekilmesine neden oluyor.

Şirinler çizgi filmini internet üzerinden ve kanalların yayın akışlarını takip ederek izleyebilirsiniz.

Eğer iyi bir çocuk olursanız, siz de bir gün Şirinler’i görebilirsiniz…

Gönderi Görüntülemeleri: 11.003

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*