Tesla Modellerinin Menzili Düştü – Otologi

Yeni Haber Merkezi

Tesla araç menzili tahminlerini güncelledi. Güncellemeden sonra Model Y, X ve S için menzil tahminleri önemli ölçüde düştü.

Dünyanın önde gelen elektrikli araç üreticilerinden Tesla, modelleri için menzil tahminlerini güncelledi. Bu hamle, özellikle ABD’de menzil tahminlerinin abartıldığı yönündeki şikayetlerin ardından geldi. Öte yandan, ABD Adalet Bakanlığı’nın da iddialar ve şikayetler hakkında soruşturma açtığı öğrenildi.

Tesla kullanıcıları, şirketin menzil tahminlerinin sürdükleri gerçek menzillerden farklı olduğundan şikayet ediyorlardı. Ancak menzil hakkındaki şikayetler son zamanlarda arttı ve hatta Adalet Bakanlığı bile bu iddiaları ele almak için devreye girdi. Sonuç olarak Tesla menzil tahminlerini düşürdü. Aslında, bazı modellerin menzillerinde %6’ya kadar azalma olduğu gösterildi.

Tesla Menzili Düştü

Tesla yalnızca ABD için menzil tahminlerinde düşüş yaptı. AB veya diğer ülkelerde güncelleme yapılmadı. Tesla’nın menzil tahminlerindeki güncellemeleri şu şekildedir:

Model Y Performans: Eski menzil 303 mil iken yeni menzil 285 mil olarak duyuruldu. Model Y Uzun Menzil: Eski menzil 330 mil iken yeni menzil 310 mil olarak duyuruldu. Model X Plaid: Eski menzil 333 mil iken yeni menzil 326 mil olarak duyuruldu.

Tesla, ABD için menzil tahminlerini düşürme konusunda herhangi bir açıklama yapmadı. AB, İngiltere ve diğer ülkeler için de benzer azaltmaların yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*