Topsuz Oynanan Spor Çeşitleri | Yucex

Yeni Haber Merkezi

Futbol, ​​basketbol, ​​voleybol gibi topla oynanan sporlar birçoğumuzun favorisi ve mutlaka belli zamanlarda oynamışızdır. Özellikle futbol ülkemizde oldukça geniş bir hayran kitlesine sahiptir. Hatta en çok takip edilen sporun futbol olduğunu söyleyebiliriz. Basketbol ise onu takip eden bir diğer spordur. Ancak topsuz oynanan sporlar pek ilgi görmez ve tercih edilmez. Peki topsuz oynanan spor türleri nelerdir hiç merak ettiniz mi? Topla oynanan oyunlar harika olsa da topsuz oynanan oyunlara da bir şans vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Şimdi topsuz oynanan sporlar konumuza açılıp konumuza geçelim.

1.Yüzme

Topsuz yapılan sporlar arasında en bilineni yüzmedir. Yüzeyde veya suda hareket etmeyi ve bir yöne doğru hareket etmeyi sağlayan hareketlerin bütününe yüzme denir. Yüzme bir tür su sporudur. Tüm dünyada yaygın olarak yapılan ve zevk alınan rekabetçi bir spordur. Yüzme, insanlığın en eski spor aktivitelerinden biridir. İnsanlar yüzmeyi yüzyıllardır biliyor ve uyguluyor. Yüzmenin vücudumuz için birçok faydası olmasına rağmen, eski zamanlarda insanlar suda kendilerini korumak için yüzmeyi öğrenmek zorundaydı. Günümüzde sırtüstü, kurbağalama, serbest, kelebek ve yan yüzme gibi yüzme çeşitleri bulunmaktadır. Bunların dışında birçok yüzme türü daha vardır.

2.Atletizm

Atletizm dünyanın en eski sporudur ve diğer tüm sporların temeli olarak kabul edilir. İnsanların koşma, yürüme ve zıplama gibi hareketlerde güçlerini ve dayanıklılıklarını artırmak için yaptıkları tüm çalışmalara ATLETİZM denir. Atletizm ayrıca top gerektirmeyen sporlardan biridir.

3. İshal

Cirit, eskiden Çavgan olarak bilinirdi, Türklerin yüzyıllardır oynadığı ata sporudur. At koşturarak ve birbirlerine sopalar atarak bireysel veya takım halinde oynanan bir oyundur. Türkler bu atlı sporu Orta Asya’dan Anadolu’ya getirmişlerdir. Türkler için at çok önemli ve vazgeçilmez bir unsurdur.

4.Tekvando

Taekwondo, çıplak el ve ayakla yapılan ve Kore’den gelen bir Uzak Doğu dövüş sanatı ve sporudur. Koreliler genellikle kendilerini vahşi hayvanlara ve saldırganlara karşı savunmak için taekwondo uygulardı. Ayrıca sağlık ve zihni korumak ve geliştirmek için bir egzersiz olarak da kullanırlardı.

5.Güreş

Güreş, fiziksel gücün ana odak noktası olduğu ve iki kişinin birbirini yere sermek veya oyunlarda üstünlük sağlamak için mücadele ettiği bir spordur. Dünyanın en eski sporlarından biridir. Güreşin izlerine Akdeniz, Nil, Fırat vadileri ve Orta Asya’da rastlanır.

6. Bokslar

Amatör ve profesyonel olmak üzere iki rakip arasında sıkı kurallarla oynanan, yumruk atmaya ve temel savunmaya dayalı bir spordur. Boks, güç, dayanıklılık ve ciddi cesaret gerektiren bir spordur.

Gördüğünüz gibi topsuz oynanabilen birçok spor çeşidi bulunmaktadır. Bunlar hem sağlığımız hem de eğlencemiz için tercih edilebilecek güzel sporlardır.

Gönderi Görüntülemeleri: 3.418

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*