Triger Kayışı Fiyatı 2024 | Triger Kayışı Değişimi İşçilik Ücreti

Yeni Haber Merkezi

Triger kayışı fiyatı, araç sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Ayrıca, yalnızca takip edilenler Zamanlama ayar fiyatı ama aynı zamanda işçilik maliyetleri de var. Çünkü bu kayışı değiştirmek için gereken işçilik maliyeti son derece yüksek.

Triger Kayışı Fiyatı 2024

Triger kayışı fiyatı, 750 TL ile 3.000 TL arasında değişmektedir. Fiyatlar aracın marka ve modeline göre değişmektedir. Lüks markaların zamanlama setleri ortalama 3.000 TL iken diğer markaların zamanlama setleri ortalama 1.500 TL’dir.

Triger kayışı araçların en önemli parçalarından biridir. Kauçuktan yapılmış olan bu kayış, motor bloğunda hareket sağlamaktan sorumludur. Ayrıca valflerin ve pistonların uyum içinde çalışmasını sağlar. Bu özelliğinden dolayı triger kayışı olarak da adlandırılır.

Triger kayışı, motordaki krank miline güç taşıyarak eksantrik millerine enerji aktarma görevini üstlenir. Motorun ürettiği kinetik enerjinin tekerleklere aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahiptir.

Bu kauçuk kayış zamanla özelliklerini ve dayanıklılığını kaybetmeye başlar. İşlevini tamamen kaybetmeden önce değiştirilmesi gerekir. Bu noktada Triger kayışı fiyatları gündeme geliyor. Markalara göre 2024’te Triger kayışı fiyatı Şöyle ki:

Bu yüzdenZamanlama Seti Fiyatı (TL)BMW3.000 ₺Citroen2.500 ₺Fiat2.550 ₺Fiat Doblo2.600 ₺Ford Connect2.400 ₺Hyundai1.900 ₺Lada1.900 ₺Mercedes-Benz2.700 ₺Peugeot2.550 ₺Renault2.500 ₺Skoda2.500 ₺Tofaş ( Şahin, Doğan, Kartal)1.200 ₺Toyota2.480 ₺Volkswagen2.500 ₺Volkswagen Caddy2.600 ₺

Buradaki fiyatlar ortalama olup, markaların modellerine göre fiyatlar değişiklik göstermektedir.

Triger Kayışı Fiyatı 2024 | Triger Kayışı Değişim İşçilik Ücreti 4

Triger Kayışı Değişimi İşçilik Ücreti

Triger kayışı fiyatıilk bakışta aşırı makul görünebilir. Özellikle bazı markalarda fiyatlar çok daha uygun seviyelerdedir. Ancak bunlar sadece zamanlama seti fiyatlarıdır. Yani zamanlama setini değiştirmek istediğinizde zamanlama setini almak için bu ücreti ödemeniz ve işçilik ücretini ödeyerek zamanlama setini değiştirmeniz gerekir.

Triger kayışı değişimi işçilik maliyeti, 2.000 TL ile 3.000 TL arasında değişmektedir. Ustanın deneyimi, değişimi yapılacak aracın marka ve modeli bu noktada etkilidir.

Değişim için işçilik maliyetinin yüksek olmasının başlıca nedeni, değişimin aşırı zor olmasıdır. Sadece kayış ve ilgili parçaları değiştirmekten ibaret olmasına rağmen, değişimin yapılacağı alana ulaşmak için aracın belirli parçalarının sökülmesi gerekir. Bu da sürecin neredeyse yarım gün sürmesine neden olur. Bu yüzden Triger kayışı değiştirme işçilik maliyeti yüksektir.

Triger Kayışı Fiyatı 2024 | Triger Kayışı Değişim İşçilik Ücreti 5

Triger Kayışı Değişimi Neden Önemlidir?

Triger kayışı değişimi zamanında yapılması gereken ve geciktirilmemesi gereken bir işlemdir. Bu kayış, motor çalışırken valfler ve pistonlar arasındaki uyumu sağlar. Bu sayede pistonlar valflere çarpmaz ve motor sağlıklı bir şekilde çalışır.

Triger kayışı zamanında değiştirilmezse, aşınma ve yıpranma nedeniyle soyulabilir veya kırılabilir. Böyle bir durumda, yalnızca triger seti ve onarım için işçilik maliyetlerini ödemek zorunda kalmazsınız.

Kayış koptuğunda, valf ile piston arasındaki uyum büyük ihtimalle bozulur ve pistonlar valflere çarpmaya başlar. Pistonlar motor durana kadar valflere çarpar. Buna bağlı olarak bazı pistonların ve valflerin onarılması veya değiştirilmesi gerekir. Bunun için motorun açılması gibi detaylı işlemler gerekir.

Tüm bunlara dayanarak triger kayışında meydana gelen bir kopma veya aşınma 30.000 TL ile 50.000 TL arasında maliyetlere yol açabilmektedir. Hatta lüks araçlarda bu maliyet çok daha yüksektir. Bu kadar büyük maliyetlerle karşılaşmamak için triger kayışı değişimi önemlidir.

Triger Kayışı Koparsa Ne Olur?

Triger kayışı koptuğunda, valfler ile piston arasındaki uyum kaybolur. Böylece valfler açılır ve pistonlar valflere çarpmaya başlar. Supaplarda kırılma, eğilme gibi arızalar meydana gelir. Bir süre sonra motor tamamen durur.

Triger Kayışı Ne Zaman Değiştirilmelidir?

Triger kayışının ömrü 60.000 km ile 80.000 km arasındadır. Ayrıca kilometreye bakılmaksızın her 5 yılda bir değiştirilmesi gerekir.

Triger Kayışı Değiştirilmezse Ne Olur?

Triger kayışı değiştirilmediğinde sertleşmeye başlar. Bu sertleşme, kayışın kırılmaya ve kopmaya daha yatkın hale gelmesine neden olur. Sonuç olarak, triger kayışının dişleri sıyrılır veya kayış kırılır. Kayış kırılırsa, motor ciddi hasar görür.

Araba Cam Filmi Fiyatları 2024

Adblue Fiyatları 2024 | Adblue Pompa Fiyatı

Tampon Boyama Fiyatı 2024

Renault Engelli Araç Fiyatları 2024 (ÖTV Hariç)

4.8/5 – (6 oy kullanıldı.)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*