Uğur Mumcu Kimdir? | Yucex

Yeni Haber Merkezi

Uğur Mumcu 1942 yılında Kırşehir’de doğdu. Aslen Ankaralı olmasına rağmen babasının memur olması nedeniyle Kırşehir’de hayata gözlerini açtı. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamlayan Uğur Mumcu çok başarılı bir öğrenciydi. 1961 yılında Ankara Hukuk Fakültesi’ne kabul edildi ve 1965 yılında üniversite eğitimini tamamladı. Uzun süre avukatlık yaptıktan sonra yabancı dil eğitimi almak için İngiltere’ye gitti. Uğur Mumcu Kimdir? Merak edenler için hayatını kısa bir özet halinde yazdık.

Uğur Mumcu Kısaca Kariyer Hayatı

Uğur Mumcu, 1969-1972 yılları arasında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Profesör olan Tahsin Bekir Balta’nın asistanı olarak çalıştı. Asıl mesleği gazetecilik olmasına rağmen, Yön Dergisi’nde yazmaya başladı. 12 Mart dönemindeki yazısında orduya karşı kullandığı bir söz nedeniyle 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karar daha sonra Yargıtay tarafından bozuldu ve serbest bırakıldı. Askerliğini Patnos’ta “şüpheli piyade” olarak tamamladı. İlk yazıları Devrim, Yön, Türk Solu, Ant vb. birçok dergide yayımlandı. Daha sonra Cumhuriyet, Milliyet ve Akşam gazetelerinde çeşitli eleştiri yazıları yazdı. Uğur Mumcu köşe yazarlığına Yeni Ortam Dergisi’nde başladı ve 1975 yılında Cumhuriyet Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapmaya başladı. Uğur Mumcu Kimdir? diye soranlar için merak ettiğiniz detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Kasım 1991’e kadar Cumhuriyet gazetesinde yazmaya devam ederken, İlhan Selçuk’la birlikte gazeteden ayrıldı. Bir süre işsiz kaldıktan sonra 1992’de Milliyet’te yazmaya başladı. Gazetecilik kariyeri son derece başarılı olan Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993’te bir bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Uğur Mumcu’nun Eserleri

Kariyerine birçok eser sığdıran Uğur Mumcu, yazdığı kitaplarla büyük başarılara imza atmıştır. Kürt Dosyası, Müstehcen Piyade, Tarikat Siyaseti ve Ticareti, Kırkların Cadı Kazanı ve Kazım Karabekir Anlatıyor başlıca eserleri arasındadır. Ayrıca; İsterler ki Susalım, Tüfek İcad Oldu, Çıkmaz Sokak, Rabıta, Mobilya Dosyası ve Gazi Paşa’ya Suikast bilinen eserleri arasında öne çıkmaktadır. Uğur Mumcu Kimdir? Sorunuzun cevabını tüm detaylarıyla yazımızda bulabilirsiniz.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 569

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*