Veri Güvenliği Nasıl Sağlanır? | Yucex

Yeni Haber Merkezi

Veri güvenliği 3 temel bileşenin bir araya getirilmesiyle sağlanabilir. Bu bileşenler bütünlük, gizlilik ve erişilebilirliktir. Çoğu bileşen veri güvenliği kapsamında korunabilse de kurumsal bilgiler veri güvenliği teknolojileri ve çözümleri için her zaman büyük önem taşır. Teknolojiyle ilgili çözümler gündemde olsa da bilgi güvenliği seviyesini belirleyen temel durum yürürlükteki kurumsal güvenlik politikalarıdır.

Teknolojik sistemlerdeki verilerin güvenliği çok uzun zamandır şifreleme ile korunmaktadır. Elektronik ortamlarda verilere erişimin engellenmesinin yanı sıra verilere fiziksel olarak erişimin engellenebilmesi de oldukça önemli bir detaydır. Bu şekilde verilere hem fiziksel hem de elektronik olarak erişimi engelleyen en etkili yöntem yetkilendirme yöntemidir. Bir kurum veya şirketin özellikle odaklanması gereken konu fiziksel erişimdir. Yetkilendirme sisteminin anlaşılamadığı durumlarda sadece şifreleme ile veri güvenliğini sağlamak mümkün olmayabilir. Bu durumda erişim hareketleri izlenemeyeceği için veriler büyük risk altında olacaktır.

Kurumlarda Olası İç Veri Güvenliği Tehditleri

Kurumlardaki veri güvenliğini tehdit eden en büyük etken dış tehditlerin yanı sıra iç tehditlerdir. Bunun sebebi mobil cihazlarda yaşanan yoğunluk olarak gösterilebilir. Bu tehditlere çözüm olarak Bring Your Device çözümü ile kimin nereden ve nasıl ağa erişebileceği grafiksel arayüzlerle ayarlanabilir. Şeffaflık ve ağ güvenliği sağlayan bu çözüm, aynı zamanda oluşabilecek iç tehditlerin raporlanmasına da olanak tanır. Bu yöntem sayesinde şirketler ve kurumlar oluşabilecek tehditleri önceden görebilen bir ağ yapısına sahip olacaklardır.

Bireysel Kullanıcılar Veri Güvenliğinin Farkında Olmalıdır

Veri güvenliğinin tam olarak sağlanabilmesi için alınacak teknolojik önlemlerin yanı sıra bireysel kullanıcıların konu hakkında bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi oldukça önemlidir. Bu bilinçlendirme kapsamında bilgisayar okuryazarlığı eğitimlerinin verilmesi de en faydalı yollardan biridir. İnsan faktörünün dışında kalan diğer veri güvenliği önlemleri ise cihaz profili ve politika yönetimi, kimlik kontrolü, izleme ve veri gizliliğinin sağlanmasıdır. Bir diğer önemli etken ise kurumlar ve şirketler arasında iş birliği ve iletişimin kurulmasıdır.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 598

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*