Y İle Hayvan, Y Harfi İle Başlayan Hayvan İsimleri

Yeni Haber Merkezi

Bu listede Y harfiyle başlayan hayvan Bu hayvan türlerinin isimlerini ve hakkında kısa bilgileri ekleyeceğiz.

Y harfiyle başlayan hayvan türleri nelerdir?

Yaban DomuzuYarasaYayın BalığıYılanYılan BoynuYılan BalığıYunusYusufçuk

Y harfiyle başlayan bu hayvanlar hakkında kısa bilgi;

Yaban domuzu

Yaban domuzu (Sus scrofa), evcil domuzun vahşi atası olarak kabul edilen Suidae familyasından, çift toynaklı bir hayvandır.

Yarasa

Dünyanın her yerinde yaşarlar, ancak tropikal bölgelerde sayıları daha fazladır. Yarasalar büyük miktarda böcek tükettikleri için dünyanın dengesi açısından büyük önem taşırlar. Yarasaların vücudu bir fareye benzer ve genellikle ince bir kürkle kaplıdır. Yarasaların kulakları genellikle çok büyük ve kıvrıktır. Burun ve kulaktaki bu çıkıntılar duyu organları olarak hizmet eder ve ses titreşimlerini almaya ve iletmeye yardımcı olur.

Yayın balığı

Yayın balığı, Siluridae familyasından Avrupa’nın ikinci büyük tatlı su balığıdır.

Yılan

Yılanlar, Squamates takımına ait uzun, bacaksız etçil sürüngenlerdir. Serpentes alt takımının üyeleri, bacaksız kertenkelelerden dış kulakların ve göz kapaklarının olmamasıyla ayırt edilirler.

Yılan boyunlu kuş

Yılan boynu, yılan boynu ailesinden, tropikal güney Asya ve güneydoğu Asya’dan bir su kuşu türüdür. Karabatak gibi çok uzun bir boyunları vardır. Balık yiyicilerdir.

Yılanbalığı

Anguilliformes, yılanlara benzeyen ancak onlarla akraba olmayan 360 balık türünü içeren kemikli balıklar takımıdır. Bu takıma ait türler neredeyse sadece denizde bulunur.

Yengeç

Yengeç, Brachyura dekapod takımındaki kabuklu türleri için kullanılan yaygın bir isimdir. Genellikle çok kısa bir kuyrukları vardır ve karınları toraksın altında gizlidir.

Yunus

Yunus, balina takımının dişli balinalar alt takımında yer alan yunus familyasında sınıflandırılan türlerin çoğunluğu ve nehir yunusu üst familyasında sınıflandırılan türlerin tamamı için kullanılan ortak isimdir.

Yusufçuk

Yusufçuklar, Odonata takımının bir alt takımıdır ve dinlenme halindeyken kanatlarını yatay olarak yanlara doğru açmalarıyla kızböceklerinden ayrılırlar.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 1.473

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*