Yağ Bakım Fiyatları 2024 | Yağ Bakımı Ne Kadar?

Yeni Haber Merkezi

Yağ bakım fiyatlarıAraç sahiplerinin periyodik bakımlarda en çok merak ettiği konulardan biridir. Bu bakımlarda yağ değişiminin yanı sıra genellikle yağ filtresi, hava filtresi ve polen filtresi değişimi de yapılır.

Güncel Yağ Bakım Fiyatları

Akım yağ bakım fiyatları, 1.000 TL ile 3.000 TL arasında değişmektedir. Aracın markası ve modeli, kullanılan yağ miktarı ve diğer işlemler fiyatları etkilemektedir. Ayrıca işçilik maliyetleri de maliyetleri etkileyen bir diğer önemli faktördür.

Yağ bakımı veya yağ değişimi denildiğinde akla sadece yağ değişimi gelir. Daha önce hiç araç bakımı yaptırmadıysanız bu şekilde düşünmeniz normaldir ancak eksiktir. Çünkü yağ bakımında araçların yağ filtreleri, hava filtreleri ve varsa polen filtreleri kontrol edilir. Durumlarına göre değiştirilir veya değiştirilmez.

Yağ değişim fiyatları yapılacak işleme göre şu şekildedir:

İşlemFiyat (TL)Yağ Değişimi1.000 TLYağ + Yağ Filtresi Değişimi1.500 TLYağ + Yağ Filtresi + Hava Filtresi1.750 TLYağ + Yağ Filtresi + Hava Filtresi + Polen Filtresi2.000 TL

Buradaki fiyatlar ortalama olup işçilik dahildir.

Güncel yağ bakım fiyatlarını etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. İşlemin yapıldığı şehir bile fiyatları etkilemektedir. Bu nedenle sizinle paylaştığımız rakamların değişiklik gösterebileceğini belirtmekte fayda vardır.

Yağ Bakım Fiyatları 2024 | Yağ Bakımı Ne Kadar? 4

Araç Yağ Değişim Fiyatları

Araç yağ değişim fiyatlarıaracın yakıt türüne göre değişir. Benzin (veya LPG) ve dizel araçlar için fiyatlara ilişkin detaylar aşağıdaki gibidir:

Dizel Araç Yağ Değişim Fiyatları

Dizel araç yağ değişim fiyatları1.000 TL ile 3.000 TL arasında değişmektedir. İşlemin kapsamı, ustanın deneyimi ve işlemin yapıldığı il fiyatları etkilemektedir.

Benzinli Araç Yağ Değişim Fiyatları

Benzinli araç yağ değişim fiyatları, 1.000 TL ile 3.000 TL arasındadır. Marka ve model de fiyatları etkileyen bir diğer faktördür.

Yağ Değişim İşçilik Ücreti

Yağ değişim maliyeti hesaplanırken kullanılan yağın, yağ filtresinin, polen ve hava filtrelerinin fiyatı dikkate alınır. Ayrıca, yağ değişimi işçilik maliyeti eklendi.

Yağ değişim işçilik ücreti 250 TL ile 500 TL arasında değişmektedir. Bu rakamlar ustanın tecrübesine, popülerliğine ve talebine göre daha da yüksek olabilmektedir.

Yağ Bakım Fiyatları 2024 | Yağ Bakımı Ne Kadar? 5

Araç Yağ Bakımı Kaç Kilometrede Yapılmalıdır?

Araç yağ bakımı periyodik olarak yapılmalıdır. Buradaki temel unsur araçların kaç kilometre yol kat ettiğidir. Araçların yakıt türlerine göre yağ bakım sıklıkları şu şekildedir:

Yakıt TürüYağ Bakım SıklığıBenzin8.000 km ila 12.000 kmLPG5.000 km ila 10.000 kmDizel10.000 km ila 15.000 km

Yağ bakım sıklığı konusunda dikkat edilmesi gereken çok önemli bir nokta var. Genel uygulama aracın kat ettiği mesafeyi (km) hesaba katmak olsa da burada zaman faktörü de etkilidir. İdeal olarak yağ bakımı en geç 1 yıl içinde yapılmalıdır.

Yağ bakımının 1 yıl ve belirli bir kilometrede yapılması beklenir. Bu ikisinden biri dolduğunda diğerini beklemeden yağ bakımı yapılır. Örneğin; 6.000 km yapmış ve yağ bakımından 1 yıl geçmiş bir dizel aracın bakım için 10.000 km beklemesine gerek yoktur. 1 yıl geçtiği için yağ bakımının yapılması önerilir.

Araç Yağ Bakımı Ne Kadar Sürede Tamamlanır?

Yağ tedavileri ortalama 30-45 dakika sürmektedir. İşlemin kapsamına göre bu süre biraz daha uzun olabilmektedir.

Motor Yağı Kaç Binlerde Değiştirilmeli?

Motor yağının ideal olarak 10.000 km’de bir değiştirilmesi önerilir. Süre açısından ise yılda en az bir kez değiştirilmesi gerekir.

İlginizi çekebilir;

4.9/5 – (7 oy kullanıldı.)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*