Yerel Ağ Sistemleri Nedir? | Yucex

Yeni Haber Merkezi

Son yıllarda bilgi teknolojilerinin gelişme düzeyi o kadar ileri bir seviyeye ulaştı ki, bir bilgisayar artık sadece kendisiyle sınırlı bir teknolojiyi temsil etmiyor. Bilgisayarlar tıpkı insanlar gibi, birbirleriyle bilgi alışverişinde bulunabilen ve sadece bilgisayarlarla değil, aynı zamanda diğer teknolojik cihazlarla da iletişim kurabilen sistem bileşenleri haline geldi.

Bir bilgisayarda bulunan sistem dışı tüm kayıtların, sistemin büyüklüğüne bağlı olarak metrelerce hatta kilometrelerce öteden, başka bir bilgisayar tarafından izlenmesi, takip edilmesi, yönlendirilmesi, başka cihazlara aktarılması, yazdırılması, farklı cihazlarla okunması vb. gibi pek çok işlem artık çok basit işlemler haline gelmiştir.
Bilgisayarlar artık yeteneklerini yalnızca kendi ana sistemlerinde kullanmıyor, aynı zamanda bağlı oldukları sistemleri yönetmek için de kullanabiliyorlar.

Yerel Alan Ağı Sistemleri

Türkçe’ye ağ bağlantısı olarak çevrilen LAN adı verilen bağlantı sistemleri, bilgisayarlar ve diğer ilgili bilgi teknolojileri arasında entegrasyon sağlayan ve birbirlerini görmelerini, anlamalarını ve yönlendirmelerini sağlayan en çok tercih edilen ve bilinen sistemlerdir. Yerel ağ sistemleri sayesinde özellikle işletmelerde yoğun bilgi akışları ustalıkla ve son derece başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

İnsan eliyle yapılan ve günler süren işlerde bilgisayarların sağladığı büyük yenilikler, yerel alan ağı sistemleriyle büyük organizasyonlara dönüştürülmüş ve işletme hızına yüzbinlerce KB, MB ve GB hızlar eklenmiştir.

Yerel alan ağı sistemleri nasıl oluşturulabilir?

Yerel alan ağı bağlantısı kurmadan önce ihtiyacımız olan bir bağlantı sisteminin varlığından bahsetmek gerekir. Yani kuracağımız bir yerel alan ağı sistemine sahip olmamız gerekir. Aksi takdirde kuracağımız yerel alan ağı sistemi işlevsiz kalacaktır.

Bu ihtiyacı belirledikten sonra, en az iki bilgisayar arasında yerel ağ bağlantısı veya LAN bağlantısı için kaç bilgisayara ihtiyacımız olduğunu belirlememiz gerekir. Bilgisayar sayısını belirledikten sonra, yerel ağda kullanacağımız bilgisayarların ihtiyaç duyduğumuz parçalara ve özelliklere sahip olup olmadığını araştırmamız gerekir.

Yerel ağda ihtiyaç duyduğumuz bilgisayarların hangi özelliklere sahip olması gerektiğini belirlememiz gerekiyor. Bu belirlemeden sonra bilgisayarlara ihtiyaç duyduğumuz özellikleri sağlamalı ve özellikle Ethernet kartlarına ve ağda paylaşılacak bilgi miktarını kaldırabilecek bir bellek yapısına sahip bilgisayarlarla yerel ağımızı oluşturmalıyız.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 814

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*