1000 km Menzilli Elektrikli Otomobiller Geliyor

Yeni Haber Merkezi

Çinli elektrikli otomobil üreticilerinden IM Motors, 1000 km’nin üzerinde menzile sahip solid-state bataryalı bir model tanıtacak. Tanıtılacak model, Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak L6’nın farklı bir versiyonu olacak.

IM Motors elektrikli otomobillerde devrim niteliğinde bir değişime imza atmaya hazırlanıyor. Bilindiği üzere elektrikli otomobillerin en önemli sorunu menzilleridir. IM Motors bu sorunu 900 Volt mimarisinde solid state batarya ile çözüyor. Bu batarya sayesinde araçlar tek şarjla 1000 km’den fazla yol kat edebilecek.

Henüz 3,5 yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen IM Motors’un sektöre getirdiği yenilikler oldukça dikkat çekici. Lüks elektrikli araç segmentinde adından sıkça söz ettiren şirket, yakın gelecekte çok daha fazla adından söz ettirecek gibi görünüyor. Alibaba ve SAIC Motor tarafından kurulan şirketin bu alanda kilit oyunculardan biri olması bekleniyor.

130 kWh Kapasiteli Bataryaya Sahip Olacak

1000 km’nin üzerinde menzile sahip olacak yeni modelin 130 kWh batarya ile geleceği öğrenildi. Bu batarya uzun menzil sağlayacak ve belki de elektrikli otomobiller hakkında birçok bilginin değişmesine sebep olacak.

Tanıtılacak modelin dikkat çeken özelliği menzili olsa da çapraz sürüş desteği gibi özelliklere de sahip olacak. Aracın arka tekerlekleri de dönecek ve böylece bolca manevra kabiliyeti sağlayacak. Aracın 8 Nisan’da Pekin fuarında tanıtılması bekleniyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*