ABD’de Emisyon Şartları Yumuşatıldı – Otologi

Yeni Haber Merkezi

ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), otomotiv endüstrisine uygulanacak yeni emisyon gerekliliklerini duyurdu. EPA tarafından duyurulan gereklilikler, önceki yılların tekliflerinden daha esnek. Bu gerekliliklerin 2032 yılına kadar karşılanması gerektiği belirtildi.

EPA, ABD’de 2032 yılına kadar karşılanması gereken emisyon standartları ve koşullarının nihai halini paylaştı. Bu standartlar emisyonların yarı yarıya azaltılmasını gerektirirken, önceki yıllara göre daha gevşek koşullar dikkat çekiyor.

EPA’nın nihai standartlarına göre otomotiv endüstrisi elektrikli araçlara odaklanacak. Özellikle otomobil ve hafif ticari araçların en az yarısının elektrikli veya hibrit olması hedefleniyor.

Emisyonlar Yarıya İndirilecek

Emisyonları yarıya indirmek zorunlu hale geldi, ancak koşullar önceki yıllara göre daha yumuşak. Önceki öneriler emisyonları en az %66 veya üçte iki oranında azaltmayı önermişti.

Elektrikli araç satışlarındaki yavaşlama ve altyapı yetersizliği nedeniyle önceki teklif yumuşatılmıştı. Bu noktada otomotiv şirketlerinin taleplerinin etkili olduğu öğrenildi.

Aslında otomotiv şirketlerinin elektrikli araç üretmesi zorunlu değil. Ancak emisyon oranlarını yarıya indirmek için şirketlerin şu anda olduğundan daha fazla elektrikli araç üretimine odaklanmaları gerekiyor. Aksi takdirde içten yanmalı motorlarla bu emisyon oranlarına ulaşmak çok zor.

ABD Çevre Koruma Ajansı’nın (EPA) açıkladığı emisyon şartlarının elektrikli araç satışlarını nasıl etkileyeceği şimdiden merak konusu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*