B harfiyle başlayan bitkiler sebzeler ve meyveler

Yeni Haber Merkezi

B harfiyle bitki adları, B harfiyle sebze adları, B harfiyle meyve adları;

B harfiyle başlayan bitki, sebze ve meyvelerin listesi ve bunlar hakkında kısa bilgiler;

Sebzeler, meyveler ve bitkiler doğada insanlar ve hayvanlar için vazgeçilmez besin kaynaklarıdır. Mevsim ve iklim koşullarına bağlı olarak farklı türleri ve çeşitleri vardır. İnsanlar ve hayvanlar için vitamin ve enerji kaynağıdırlar.

B harfiyle başlayan bitkiler, sebzeler ve meyveler hakkında kısa bilgi;

Babutsa

Babutsa Kaktüs meyvesi, siyah frenk üzümü olarak da bilinir, adından da anlaşılacağı gibi sıcak ve kuru bölgelerde yetişen bir bitkinin meyvesidir. Amerika’ya özgüdür, ancak özellikle Güney Amerika ve Meksika’ya özgüdür.

Badem

BademRosaceae familyasının Prunoideae alt familyasından yenilebilir meyveleri olan küçük bir ağaç türü. Badem bu ağacın meyvesidir. Şeftali ile birlikte Prunus alt cinsi Amygdalus’a dahildir.

Kuir

Kuirbaklagiller familyasına adını veren, gıda ve yem bitkisi olarak yetiştirilen yıllık bir bitkidir. Bu familya fasulye, bezelye, börülce, mercimek ve nohut gibi protein açısından zengin tahılları için yetiştirilen diğer sebzeleri de içerir.

Kabak

Kabak Lif açısından zengin bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi mineral elementler içerir. Türk mutfağında en yaygın kullanımı kabak tatlısıdır.

Bamya

BamyaEbegümecigiller familyasından, sıcak iklimlerde yetişen, tek yıllık bir bitki türü.

Barbunya

Barbunyabir fasulye çeşididir. Farklı dillerde Borlotti fasulyesi veya Roman fasulyesi olarak da bilinir. İtalya’da geliştirilmiştir. Günümüzde İtalyan, İspanyol, Türk ve Yunan mutfaklarında kullanılmaktadır.

Bezelye

BezelyeBaklagiller familyasından taze, yeşil kabuğu ve taneleri veya sadece taneleri yenilebilir bir bitki türüdür. Baklagiller familyasından ayrı yaprakları ve dikotiledonu olan tırmanıcı bir bitkidir.

Fark ettiniz mi?

Fark ettiniz mi?Fragaria vesca, yabani çilek veya yabani çilek, ormanlarda veya çalılıklarda yetişen meyve. Reçel ve şurup yapılabilir veya toplanıp taze olarak yenebilir. Ayrıca Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’ndeki çay bahçelerinde ve fındık bahçelerinde de görülür.

Böğürtlen

BöğürtlenRosaceae familyasının Rubus cinsinden, insan sağlığında önemli rol oynayan organik asitler, mineraller ve vitaminler açısından çok zengin bir bitki türünün ortak adı.

Barbunya

Barbunyabaklagiller familyasından fasulye benzeri bir tarım bitkisi. Taze fasulye şeklinde pişirilebilir veya salata olarak tüketilebilir. Kara gözlü bezelye 2n=22 kromozoma sahiptir. İyi gelişmiş bir kazık kökü vardır.

Brokoli

BrokoliLahanagiller familyasından, küçük yeşil yumrular halinde, haşlanarak hazırlanan bir sebze.

Brüksel lahanası

Brüksel lahanası veya yeşil lahana, turpgiller ailesinden küçük yumru şeklinde ve kalın katmanlı yapraklara sahip bir sebze türü. Brokoli gibi kanser riskini azalttığı düşünülen bir diğer kış sebzesi olan Brüksel lahanası da turpgiller ailesindendir.

Biber

BiberPatlıcangiller familyasından Capsicum cinsine ait, aynı adı taşıyan, tazeyken yeşil ve çoğunlukla acımsı renkte meyveleri olan bitki türlerine verilen ad.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 12.699

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*