I-İ İle Hayvan, I-İ Harfi İle Başlayan Hayvan İsimleri

Yeni Haber Merkezi

Bu listede II harfiyle başlayan hayvan Bu hayvan türlerinin isimlerini ve hakkında kısa bilgileri ekleyeceğiz.

II harfiyle başlayan hayvan türleri nelerdir?

Istakozİbibikİbisİguanaİmpalaİnci Balığıİnekİpek Böceğiİstiridye

II ile başlayan bu hayvanlar hakkında kısa bilgi;

Istakoz

Istakoz, denizde yaşayan bir kabukludur. Renkleri türe göre değişmekle birlikte mavi tonlarından yeşil ve kahverengiye kadar değişen renklerde görülebilir. Boyu 30-35 cm’ye, ağırlığı ise 4-5 kiloya kadar ulaşabilir.

İbibik Kuşu

İbibik Kuşu; Çavuş kuşu olarak da bilinir. İbibik kuşu yaklaşık 28 cm uzunluğundadır ve uzun kemerli bir gagası vardır ve tüyleri turuncu ve kahverengi karışımıdır.

İbis Kuşu

Ibis veya ibis, Threskiornithinae alt familyasını oluşturan uzun bacaklı, çıplak başlı kuş türlerinin genel adıdır. Ibis ismi Yunanca Ibis kelimesinden gelir.

İguana

İguana, tropikal iklimlerde yaşayan egzotik bir kertenkele türüdür. Ağaçlarda yaşayan iguanaların ortalama yaşam süreleri 19-21 yıldır. Tamamen otçuldurlar; meyve ve yaprak gibi bitkilerle beslenirler.

İmpala

İmpala, doğu ve güney Afrika’ya özgü orta büyüklükte bir antiloptur. Monotipik Aepyceros cinsinin tek üyesidir ve ilk olarak 1812’de Alman zoolog Martin Hinrich Carl Lichtenstein tarafından tanımlanmıştır.

İnci Balığı

İnci balığı, sazangiller familyasına ait bir balık türüdür. Adını pullarından yapay inciler yapılmasından alır. Narin bir vücut yapısına ve yukarı bakan bir ağza sahiptir. Uzunluğu 15–20 cm, çok nadiren 25 cm’dir.

İnek

İnek, günümüzden 8-10 bin yıl önce evcilleştirilmiş, memeli sınıfına ait, geviş getiren, dolayısıyla bitkilerdeki selülozu süt, et gibi ürünlere dönüştürebilen bir evcil hayvan türüdür.

İpekböceği

Kelebek yumurtalarını dut yapraklarına bırakır ve bıraktıktan üç veya dört gün sonra ölür. İlkbaharda taze dut yapraklarındaki yumurtalardan çıkan tırtıllar yoğun tüylü ve siyahtır.

istiridye

İstiridyeler, yumuşakçalar şubesinin düz solungaçlı sınıfından çift kabuklulardır ve ılıman ve sıcak denizlerde gruplar halinde yaşarlar. Zemine yapışan kabuk içbükey ve büyüktür, üstteki kabuk ise düz ve daha küçüktür.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 2.110

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*