E harfiyle başlayan bitkiler sebzeler ve meyveler

Yeni Haber Merkezi

E harfiyle bitki adları, E harfiyle sebze adları, E harfiyle meyve adları;

E harfiyle başlayan bitki, sebze ve meyvelerin listesi ve bunlar hakkında kısa bilgiler;

Sebzeler, meyveler ve bitkiler doğada insanlar ve hayvanlar için vazgeçilmez besin kaynaklarıdır. Mevsim ve iklim koşullarına bağlı olarak farklı türleri ve çeşitleri vardır. İnsanlar ve hayvanlar için vitamin ve enerji kaynağıdırlar.

E harfiyle başlayan bitkiler, sebzeler ve meyveler hakkında kısa bilgi;

Ebegümeci

Yaprakları yemeklik olarak kullanılan yıllık otsu bir bitkidir. Ayrı taç yaprakları olan dikotiledon bir bitkidir. ebegümeciGiller familyasındandır. Tarlaların kenarlarında kendiliğinden yetişir. Toprağın derinliklerine giden bir kazık kökü, kısa bir gövdesi, uzun saplı yuvarlak, damarlı yaprakları vardır. Mor-pembe çiçekler açar. Özel olarak yetiştirilmez. Tarlalarda ve su kenarlarında kendiliğinden yetişenler toplanır. Sindirimi kolay ve bol miktarda C vitamini içeren bir sebzedir. Yenilmesinin yanı sıra salatası da yapılır.

Ejder Meyvesi

Pitaya veya Ejder Meyvesibilimsel olarak, Hylocereus cinsinin çeşitli kaktüs türlerinin meyvesidir. En önemli ve yaygın olanları Hylocereus cinsine aittir.

Ekmek meyvesi

Çiğ meyvesi patates tadında olan bu ağaca o zamandan beri Latincede ekmek ağacı ya da Artocarpus communis deniyor. Ekmek ağacının meyvesi Bu bölgelerde yaşayan yerlilerin temel gıdalarından biridir. Ayrıca yerliler bu ağacın iç kabuğundan çok sağlam kumaşlar dokurlar ve gövdesinden ev eşyaları ve kanolar yaparlar. Dış yüzeyinden çıkan sıvı, kanolardaki delikleri kapatmak için kullanılır.

Elma

Elmagülgiller familyasından yetiştirilen bir meyve türü. Eski Türkçe’de “alma” olarak bilinen isminin, meyvenin rengi olan “al”dan geldiği bilinmektedir.

Enginar

EnginarPapatyagiller familyasından, 50-150 cm boyunda, mavi-mor çiçekli, çok yıllık otsu bir bitkidir. Güney Avrupa ve Akdeniz bölgesinde yetişir.

Erik

ErikRosaceae familyasının Prunus cinsine ait, meyveleri yenilebilir bazı ağaç türlerinin ortak adı. Doğu Anadolu’nun yüksek yaylaları ve Güneydoğu Anadolu’nun bazı kurak ve çok sıcak bölgeleri hariç Türkiye’nin her yerinde yetişir.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 3.092

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*