L İle Hayvan, L Harfi İle Başlayan Hayvan İsimleri

Yeni Haber Merkezi

Bu listede L harfiyle başlayan hayvan Bu hayvan türlerinin isimlerini ve hakkında kısa bilgileri ekleyeceğiz.

L harfiyle başlayan hayvan türleri nelerdir?

LamaLemmingLemurLeoparLevrekLeylekLyre KuşuLori (kuş)LorichesLüfer

L harfiyle başlayan bu hayvanlar hakkında kısa bilgi;

Lama

Lama, Guanaco ailesinden evcilleştirilmiş, Güney Amerika’nın dağlarında ve çayırlarında vahşi doğada yaşayan bir geviş getiren otçul türüdür. Aslında bir koyuna çok benzer, ancak devenin yakın akrabası olduğu bilinmektedir.

Lemming

Lemming, Cricetidae familyasının Arvicolinae alt familyasının Lemmini kabilesini oluşturan ve Arktika’daki alt kıta iklimlerinde yaşayan kemirgen cinslerinin genel adıdır. 7–15 cm uzunluğunda ve 30–112 g ağırlığında küçük otçul memelilerdir.

Lemur

Lemuridae, Lemuriformes grubunun en bilinen maymun ailesidir. Tüm lemuridae’ler gibi, sadece Madagaskar’da bulunurlar. Daha önce bu aileye dahil edilen lemuridae ve şakacı lemuridae, artık ayrı ailelere ayrılmıştır. Böylece, lemuridae ailesi artık 20 yaşayan ve 2 soyu tükenmiş türden oluşmaktadır.

Leopar

Leopar, kedigiller familyasından Panthera cinsinin dört büyük kedi türünden biri olan leopar olarak da bilinir. Daha önce leopar, aslan ve panterin bir melezi olduğu düşünülüyordu.

Levrek

Levrek, sıcak ve soğuk denizlerde yaşayan, Moronidae familyasını oluşturan bir balık türüdür. Vücudu fusiformdur ve derisi büyük pullarla kaplıdır, sırtı kurşun rengindedir ve karnı gümüş rengindedir. Küçük siyah noktalara sahip olduğu için alabalığa benzer.

Lir kuşu

Lyrebird, Menura cinsini oluşturan güzel renk desenlerine sahip iki kuş türünün ortak adıdır. Lyrebird, büyük kahverengi bir sülüne benzer. Kanatları kırmızımsı ve kahverengidir ve gagası, bacakları ve ayakları siyahtır.

Loriler

Omurgalı hayvanlar takımının Papağan takımının Kuşlar sınıfından, Parrotidae familyasının Lorrinae alt familyasından bir kuş türüdür.

Lorigill’ler

Lori kuşları, küçük, yavaş hareket eden, kuyruksuz veya kısa kuyruklu, gececi, nemli burunlu primatlardan oluşan bir familyadır.

Lüfer balığı

Mavi balık, Pomatomidae familyasından ekonomik değeri yüksek bir balık türüdür. Vücutları uzundur, iki sırt yüzgeci vardır, kuyrukları çatallıdır, ağızları büyüktür, dişleri keskin ve güçlüdür. Yanal çizgi neredeyse düzdür ve pullarla kaplıdır.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 1.852

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*