K İle Hayvan, K Harfi İle Başlayan Hayvan İsimleri

Yeni Haber Merkezi

Bu listede K harfiyle başlayan hayvan Bu hayvan türlerinin isimlerini ve hakkında kısa bilgileri ekleyeceğiz.

K harfiyle başlayan hayvan türleri nelerdir?

KanaryaKanguruKaplanKaplumbağaKarıncayiyenKargaKartalKatırKatırKatil BalinaGobyKeçiYayın BalığıKefalKeklikKelebekKeneKestrelKertenkeleLinaceous BirdKırlangıçKırlangıçKirpiKivi (Apterik)KoalaGine DomuzuKoyunKöpekKöpekbalığıKöstebekKuğuGüvercinKunduzKurtKuşKutup AyıKuzgunKuzu

K ile başlayan bu hayvanlar hakkında kısa bilgi;

Kanarya

Kanarya, ispinozgiller familyasından, güzel sesiyle ünlü ve kafeslerde tutulan bir kuş türüdür. Kanarya, adını köpek anlamına gelen Latince cannarie kelimesinden alır.

Kanguru

Kanguru, Avustralya’ya özgü dört memelinin ortak adıdır. İlk olarak 1770 yılında Kaptan James Cook tarafından bir hayvanın adı olarak kaydedilen kelime, Guugu Yimithirr dilindeki gangurru kelimesinden türemiştir.

Kaplan

Kaplan, kedigiller familyasından etçil bir memelidir ve büyük kedigiller familyasının dört üyesinden biridir, bir tepe avcıdır. Hindistan alt kıtası, dünyadaki vahşi kaplanların %80’ine ev sahipliği yapmaktadır.

Kaplumbağa

Kaplumbağa, çok sert ve kemiksi bir kabuk içinde yaşayan, yavaş yürüyen, dört ayaklı bir sürüngendir ve Testudines takımını oluşturur.

Karınca

Karınca, karıncagiller familyasından, eşek arıları ve arılarla birlikte zar kanatlılar takımında yer alan, sosyal yaşam gösteren böceklere verilen genel addır.

Karıncayiyen

Karıncayiyenler, dişsiz memeliler takımına ait dört türden oluşan bir memeli ailesi ve alt takımıdır. Orta ve Güney Amerika’da yaşarlar.

yük

Karga, kargagiller familyasından Corvus cinsini oluşturan iri gövdeli, düz gagalı, pençeli, çoğunlukla siyah tüylü, yüksek sesli ve rahatsız edici sesler çıkaran kuş türlerinin ortak adıdır.

Kartal

Kartal, birçok yırtıcı kuş için kullanılan genel bir isimdir. Kartallar, ağır başları ve gagaları olan büyük, güçlü yırtıcı kuşlardır.

Kalamar

Kalamar, yaklaşık 300 farklı türü barındıran Teuthida takımının sefalopodlar sınıfına ait, uzun ve oval gövdeli bir deniz canlısıdır.

Katır

Katır, erkek bir eşek ve dişi bir atın çiftleştirilmesiyle üretilen melez bir hayvandır ve genellikle kısırdır. Erkek bir at ve dişi bir eşek çiftleşirse, ata benzeyen ancak eşek kadar büyük olan hinny veya ester adı verilen bir melez üretilir.

Katil balina

Katil balina, orka olarak da bilinir, okyanus yunusu ailesinin en büyük üyesidir. Menzil bakımından dünyanın en yaygın ikinci memelisidir ve tüm okyanuslarda bulunur.

Kaya balığı

Gobi balığı, 200’den fazla cins ve 2.000’den fazla türe sahip büyük bir balık ailesi olan Gobiidae ailesinin bir üyesidir. Çoğu nispeten küçüktür, tipik olarak yaklaşık 10 cm boyutundadır.

Kaz

Kaz, büyük, beyaz veya gri tüylü, perdeli ayaklı kuş türlerine verilen isimdir. Erkekler ve dişiler aynı boyuttadır. Genellikle kuğulardan daha küçük, ördeklerden daha büyüktür. Diyeti kuğulardan ve ördeklerden farklıdır.

Keçi

Keçi veya evcil keçi, boynuzlu familyanın sığır alt familyasının Capra cinsini oluşturan memelilere verilen isimdir. Ortaya çıkan kürke kürk denir. Dik yamaçlara kolayca tırmanırlar ve patikalar ve uçurumlar boyunca dolaşmaktan çekinmezler.

Kedi

Evcil kedi, küçük, genellikle tüylü, evcilleştirilmiş, etobur bir memelidir. Evcil hayvan olarak tutulanlara genellikle ev kedileri veya diğer kedigillerden ve küçük kedilerden ayırt edilmeleri gerekmiyorsa sadece kediler denir.

Yayın balığı

Siluriformes, dünya çapında 34 familya ve 2400 balık türünden oluşan kemikli balıklar üst sınıfına ait bir balık takımıdır. Siluriformes balıkları genellikle yassı gövdeli tatlı su balıklarıdır. Sadece birkaç tür denizde, çoğu tatlı suda yaşar.

Kefal

Kefal, Mugilidae familyasını oluşturan bir balık türüdür.

Keklik

Keklik, bıldırcından daha büyük olan bazı kuş türlerine verilen isimdir. Keklik terimi belirli bir taksonomik gruba karşılık gelmez. Avlanan bir hayvandır. Eti lezzetlidir. Genellikle 2-3 yumurta bırakır.

Gelecek

Kel ibis, kayalık veya yarı çöl kurak yaşam alanlarında bulunan, uzun, ince, kıvrık gagasıyla suda veya çamurda yürüyen, 70-80 cm uzunluğunda ve 120-135 cm kanat açıklığına sahip iri gövdeli bir kuştur.

Kelebek

Kelebek, böcekler, pullular veya kelebekler takımının kanatlı üyelerine verilen genel isimdir. Yaklaşık 150.000 tür bilinmektedir. Vücutları, çıplak gözle görülmesi zor, kiremit dizilimi şeklinde renkli pullarla kaplıdır.

Burada

Keneler, eklembacaklılar alt sınıfından ve onun üst familyasından monotipik bir eklembacaklılar takımıdır. Keneler zorunlu kan emen ektoparazitlerdir. Bacakların uçlarında kancalar ve vantuzlar bulunur.

Kiliseler

Kestrel, Falcon cinsi de dahil olmak üzere gündüz yırtıcı kuşları takımının Falconidae familyasına ait bazı kuş türlerine verilen genel bir isimdir. Bazen Ortak Kestrel’e sadece Kestrel de denir.

Kertenkele

Günümüzde dünyada 3000’den fazla kertenkele türü bulunmaktadır. Soğuk iklimlere karşı çok dayanıklı olmadıkları için genellikle çöl bölgelerinde ve tropikal bölgelerin kurak kısımlarında çok yaygındırlar. Yer altında ve ağaçlarda yaşayanlar olduğu gibi havada uçan, suda yüzen ve renk değiştirenler de vardır.

Keten Tohumu Kuşu

Keten kuşu, ispinozgiller familyasından bir ötücü kuş türüdür.

Kırkayak

Kırkayaklar, eklembacaklılar şubesine ait yavaş hareket eden, uzun bölümlü çok bacaklı hayvanlar sınıfıdır. 10.000 türe sahip 13.000 çok bacaklı hayvan türü arasında liderdirler. 36 ila 400 bacakları vardır.

Yutmak

Kırlangıç, kırlangıç ​​ailesini oluşturan kuş türlerinin genel adıdır. Kırlangıçlar, kutuplar hariç dünyanın her yerinde yaşayabilen ve sinek yakalayarak geçimini sağlayan küçük, ötücü kuşlardır.

Yusufçuk

Damselflies, bir böcek grubudur ve bu grupta sınıflandırılan türlerin genel adıdır. Dünya çapında yayılmış yaklaşık 5.000 türe sahip yırtıcı bir böcek grubudur.

Kirpi

Kirpi, Porcupine familyasından gececi, böcekçil bir memelidir.

Taş

Kivi, kivigiller familyasının tek cinsi olan Apteryx’te sınıflandırılan kuş türlerinin ortak adıdır.

Koala

Koala, Avustralya’ya özgü otçul, ağaçta yaşayan keseli bir memelidir. Phascolarctidae ailesinin yaşayan tek temsilcisidir ve en yakın akrabaları vombatlardır.

Kobay

Gine domuzu, birçok renk ve şekilde kürkü olan tıknaz, evcilleştirilmiş bir kemirgendir. Özellikle Amerika ve Avrupa’da çok popüler bir evcil hayvandır.

Kokarca

Kokarcalar etobur bir ailedir. Bu ailenin 12 türünün çoğunluğu Amerika kıtasında yaşar. Bu yüzden Amerikan kokarcası olarak da adlandırılır.

Koyun

Koyunlar, Caprinae altfamilyası içinde bir grup oluştururlar ve keçilere yakınlıkları nedeniyle bazı sınıflandırmalarda aynı familya içinde yer aldıkları bile belirtilir.

Köpek

Köpek; Köpekgiller ailesine ait, görünüm ve boyut bakımından 400’den fazla türü bulunan etçil bir memeli. Gri kurdun bir alt türü olan köpek, tilkiler ve çakallarla da akrabadır.

Köpek balığı

Köpekbalığı, kıkırdaklı balıklar sınıfının Elasmobranchii alt sınıfını oluşturan iki üst takımdan biri olan Selachimorpha içerisinde sınıflandırılan canlı türlerinin ortak adıdır.

Mol

Köstebek, köstebek ailesine ait bir memelidir. Silindirik bir gövdeye, kadifemsi bir kürke, çok küçük gözlere ve kulaklara, kısa arka bacaklara ve kazmaya uygun büyük pençelere sahip kısa ve güçlü ön bacaklara sahiptir.

Kuğu

Kuğu, ördek ailesine ait çok büyük ve genellikle beyaz renkli su kuşu türlerinin ortak adıdır.

Güvercin

Güvercin, güvercin ailesinden, parklarda, bahçelerde ve küçük koruluklarda çiftler halinde yaşayan bazı güvercin benzeri kuş türlerinin ortak adıdır. Güvercin teriminin teknik bir önemi yoktur.

Kunduz

Kunduz, kunduzgiller familyasının Castor cinsini oluşturan, su kenarında yaşayan ve ağaçları kemirerek beslenen kemirgenlerin ortak adıdır.

Kurbağa

Uzun arka bacaklara, tıknaz gövdelere, aralarında zar bulunan ayak parmaklarına, belirgin gözlere ve erişkin olduklarında kuyruksuzluğa sahip olan kurbağaların çoğu yarı suda yaşayan bir yaşam sürerler ancak tırmanarak veya zıplayarak karada da kolayca hareket edebilirler. Tüm memeliler gibi yumurta ile üreyemezler.

Kurt

Kurt veya gri kurt, köpekgiller ailesinin en yaygın ve en büyük türüdür. Köpek, gri kurdun bir alt türüdür.

Kuş

Yaklaşık 10.000 yaşayan türle en kalabalık tetrapod omurgalılardır. Kuzey Kutbu’ndan Antarktika’ya kadar Dünya’daki tüm ekosistemlerde yaşarlar. Boyutları arı sinek kuşunda 5 cm’den devekuşunda 2,7 m’ye kadar değişir.

Kutup ayısı

Kutup ayısı, beyaz ayı veya deniz ayısı olarak da bilinir, soğuk kuzey kutup bölgesinin karlı kıyılarında ve buzullarında yaşayan bir ayı türüdür. Yaşayan en büyük kara etçilidir ve çevresindeki en üst düzey avcıdır.

Kuzgun

Kara karga veya kelağ, kargagiller (corvidae) familyasından Corvus cinsine ait, zekâsı, büyüklüğü ve simsiyah rengiyle dikkat çeken bir kuş türüdür.

Kuzu

Kuzu, bir koyunun yavrusudur. Koyunlar, Caprinae alt familyası içinde bir grup oluştururlar ve keçilere yakınlıkları nedeniyle bazı sınıflandırmalarda aynı familyada oldukları bile belirtilir.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 2.306

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*