D harfiyle başlayan bitkiler sebzeler ve meyveler

Yeni Haber Merkezi

D harfiyle bitki adları, D harfiyle sebze adları, D harfiyle meyve adları;

D harfiyle başlayan bitki, sebze ve meyvelerin listesi ve bunlar hakkında kısa bilgiler;

Sebzeler, meyveler ve bitkiler doğada insanlar ve hayvanlar için vazgeçilmez besin kaynaklarıdır. Mevsim ve iklim koşullarına bağlı olarak farklı türleri ve çeşitleri vardır. İnsanlar ve hayvanlar için vitamin ve enerji kaynağıdırlar.

D harfiyle başlayan bitkiler, sebzeler ve meyveler hakkında kısa bilgi;

Cotoneaster

CotoneasterRosaceae familyasının Cotoneaster cinsini oluşturan bitkilerin genel adı. Çoğu kışın yapraklarını döker, bazıları her daim yeşildir ve nadiren küçük ağaçlara dönüşür. Çiçeklerin çoğu bir arada veya tek başına bulunur.

Yabani çilek

Fragaria vesca, yabani çilek veya yabani çilekormanlık veya çalılık alanlarda yetişen meyve. Reçel ve şurup yapılabilir veya toplanıp taze olarak yenebilir. Ayrıca Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’ndeki çay bahçelerinde ve fındık bahçelerinde de görülür.

Darı

Darı Panicum miliaceum Poaceae familyasından Türkiye’nin Güneydoğu, İç Anadolu, Karadeniz, Ege, Marmara ve Doğu Anadolu bölgelerinde yetişen, tohumları buğday gibi gıda maddesi olarak kullanılabilen, yıllık veya çok yıllık bir bitkidir.

Koy

Koydefnegiller familyasının Laurus cinsini oluşturan her dem yeşil ağaç veya çalı benzeri bitki türlerinin genel adı. Üç türü bilinmektedir.

Demirhindi

DemirhindiTamarind, Afrika’da ortaya çıkan ancak uzun zamandır tüm tropikal ülkelerde, özellikle Hindistan ve Mısır’da yetiştirilen baklagiller familyasından bir ağaç türüdür. Tamarind, 20-25 m boyunda büyük bir ağaçtır.

Deniz Fasulyesi

Deniz Fasulyesiıspanak ailesinden bir bitki türü. Bu isim altında birbirine çok benzeyen ve ayırt edilmesi zor alt türler bulunur. Deniz fasulyesi, deniz kıyısına yakın yerlerde yetişen bir bitkidir.

Bir tane yaz

Bir tane yazmaydanozgiller familyasından Asya’ya özgü yıllık bir bitki türüdür. Anavatanı Güney Avrupa ve Batı Asya’dır. Türkiye’de yabani olarak bulunur ve ayrıca bahçelerde kültür bitkisi olarak yetiştirilir.

Yeşil biber

Dolma biber veya yeşil biberCapsicum annuum var. annuum çeşidinden dolma biber çeşitlerine verilen isim.

Domatesler

DomateslerPatlıcangiller familyasından, Güney ve Orta Amerika’ya özgü, yenilebilir meyveleri olan otsu bir bitki türü.

Kurutulmuş Meyve

O bir Müslümandı döngelbeş bacaklı, cimri, rosaceae familyasının Amygdaloideae alt familyasından bir ağaç ve bu ağacın meyveleridir. Etli meyveleri, bir çiçek tabanıyla çevrili, erik benzeri bir yapıya sahiptir. Yabani olanlar daha küçüktür.

Ejder Meyvesi

Ejder Meyvesi veya Pitaya, bilimsel olarak Hylocereus cinsinin çeşitli kaktüs türlerinin meyvesi olarak adlandırılır. En önemli ve yaygın olanları Hylocereus cinsine aittir.

Durian Meyvesi

Bitki biliminde durian Zibethinus adı verilen durian ağacı, Güneydoğu Asya’dan; Malezya, Tayland ve Vietnam’dan gelmektedir. 40 metreyi aşan çok uzun bir ağaç olan durian, ormanda yetişir. 5 ila 10 yaşları arasında meyve vermeye başlar.

Benim var

Benim vardutgiller familyasının Morus cinsini oluşturan ağaç türlerine verilen isim. Anavatanı Çin’dir. 15 metreye kadar boylanır. Gövdesi silindirik, dik ve kalındır; kabuğu çatlak ve gri-kahverengi renktedir.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 3.830

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*