P harfiyle başlayan bitkiler sebzeler ve meyveler

Yeni Haber Merkezi

P harfiyle bitki adları, P harfiyle sebze adları, P harfiyle meyve adları;

P harfiyle başlayan bitki, sebze ve meyvelerin listesi ve bunlar hakkında kısa bilgiler;

Sebzeler, meyveler ve bitkiler doğada insanlar ve hayvanlar için vazgeçilmez besin kaynaklarıdır. Mevsim ve iklim koşullarına bağlı olarak farklı türleri ve çeşitleri vardır. İnsanlar ve hayvanlar için vitamin ve enerji kaynağıdırlar.

P harfiyle başlayan bitkiler, sebzeler ve meyveler hakkında kısa bilgi;

Pancar

PancarAmaranthaceae çiçekli bitki familyasının Beta cinsinin en bilinen türüdür.

Papaya

PapayaCarica papaya (kavun ağacı) bitkisinin meyvesi ve Carica cinsinin bir üyesi. Papayanın güney Meksika ve Orta Amerika’ya özgü olduğu düşünülüyor. “Kavun ağacı” meyvesi ve kavun ağacı fındığı olarak adlandırılır. Çünkü bir papaya çeşidinin meyvesi kavuna benzer, ancak tadı balkabağı gibidir.

Patatesler

PatateslerPatlıcangiller familyasından yumruları yenilen otsu bir bitkidir. 70-80 cm’ye kadar boylanan, beyazımsı-pembe çiçekler açan, yumruları dışında zehirli olan zehirli bir otsu bitkidir.

Patlıcan

PatlıcanBilimsel adı Solanum melongena olan bitki, Solanaceae familyasına ait olup, sıcak iklimlerde tek yıllık, tropikal iklimlerde ise küçük bir ağaç olarak yetişen çok yıllık bir kültür bitkisidir.

Pazı

PazıIspanakgiller familyasından büyük yapraklı bir sebze bitkisidir. Ispanağa benzer. Bol vitamin içerdiğinden besleyicidir ve sindirimi kolaydır.

salatalıklar

salatalıklarpatlıcangiller familyasından yetiştirilen bir meyve türüdür. Anavatanı Güney Amerika’daki Peru olarak bilinen Pepino; kavun aromalı, sulu etli ve ince kabukludur ve meyveleri partenokarpik olduğundan meyvenin içinde çekirdek bulunmaz ve meyve tamamen yenilebilir. Doğal ortamda çok yıllık üretim şansı olmasına rağmen ekonomik olarak yıllık üretim tercih edilir.

pırasa

pırasagenellikle yaprakları için yetiştirilen, yıl boyu veya iki yılda bir yetişen bir bitkidir. Bazı ülkelerde, genellikle salatalarda, hamburgerlerde, tacolarda ve diğer birçok yemekte soğuk ve çiğ olarak yenir.

Pirinç

Pirinç veya pirinç, tahıl ailesinde mısır ve buğdaydan sonra en çok yetiştirilen otsu bir bitki türüdür. Dünya nüfusunun yarısından fazlasının beslenmesinde büyük öneme sahiptir. Çoğunlukla Muson Asya’sında yetişir.

Pitaya

Pitayabilimsel olarak, Hylocereus cinsinin çeşitli kaktüs türlerinin meyvesidir. En önemli ve yaygın olanları Hylocereus cinsine aittir.

Greyfurt

Shadok Çin greyfurtu olarak da bilinir greyfurt Turunçgiller familyasının bir alt kolu olan turunçgiller cinsinin bir türü olan ağaca ve meyvesine verilen addır. Pomelo aynı zamanda turunçgiller arasında en büyük meyvelere sahip türdür.

Turuncu

TuruncuCitrus cinsinden bir ağaç olan Citrus sinensis’i ve meyvesini anlatır.

O üfledi

Gitti Ama O üfledi Ağacın tuhaf görünümlü meyvesi, Mikronezya’da (Papua Yeni Gine’nin doğusunda bulunan bir ada grubu) önemli bir besin kaynağıdır.

Gönderi Görüntülemeleri: 7.794

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*