Schengen Vizesi Koşulları | Yucex

Yeni Haber Merkezi

Genellikle çok şık bir şekilde başvurulan Schengen, çoğu Avrupa ülkesini kapsayan AB pasaportsuz bölgesini ifade eder. Dünyanın en büyük serbest seyahat alanıdır. Schengen vizesi, bir kişinin Schengen Bölgesi’nin herhangi bir üyesine seyahat etmesine ve turizm veya iş amaçlı 90 güne kadar kalmasına izin veren kısa süreli bir vizedir. Bu bağlamda, vizeyi almak için en uygun hizmetler sunulmaktadır.

Schengen Vize Hizmeti

En sık başvurulan Schengen vizesi, Avrupa için en yaygın vizedir. Sahibinin Schengen bölgesine herhangi bir Schengen üye ülkesinden girmesine ve orada serbestçe seyahat etmesine olanak tanır.

Schengen Bölgesi’nde sınır kontrolü yoktur. Ancak, Schengen ülkelerinden birinde 90 günden fazla eğitim görmeyi, çalışmayı veya yaşamayı planlıyorsanız, Schengen vizesi yerine Avrupa ülkesi ulusal vizesi alabilirsiniz. Bu bağlamda, Schengen vizesi En uygun bilgi aktarımını alabilmek son derece önemlidir.

Schengen Vize Kapsamları

Schengen üyesi bir ülkeyle vize serbestisi anlaşması imzalamamış olan tüm üçüncü ülke vatandaşlarının Avrupa’ya gelmeden önce vize almaları gerekmektedir.

Schengen üyesi ülkelerden birine seyahat etmek için Schengen Vizesine ihtiyaç olup olmadığını araştırmak, vatandaşların AB’ye seyahat etmeden önce Schengen vizesi başvurusu gerektiren ülkelerin tüm detaylarını bilmeleri anlamına gelir.

Bu bağlamda, Schengen için en uygun belge ve belge transferini en uygun şekilde sağlar. Schengen bölgesi, üye ülkelerin vatandaşlarının pasaport ve sınır kontrolünden geçmeden bölge içinde serbestçe seyahat etmelerine olanak tanıyan Schengen anlaşmasını imzalayan 27 ülkeyi içerir.

Schengen bölgesinin her üye devleti bu vizeyi verebilir. Bu durumda Schengen vizesi Kapsam altında pek çok farklı şart ve koşul bulunmaktadır.

Schengen Vizesi Gereksinimleri

AB vatandaşı olmayanlar için seyahat belgeleri ve giriş gereklilikleri AB vatandaşı olmayanlar için Schengen vatandaşıysanız, vize muafiyetiniz olsun veya olmasın, girişe izin verilmesi için giriş süreci sırasında çeşitli belgeler sunmanız gerekecektir. Schengen Bölgesine girerken Schengen için sunmanız gereken belgeler şunlardır:

Geçerli pasaport.

Son 10 yıl içerisinde düzenlenmiş olmalı ve AB’den ayrılmayı planladığınız tarihten itibaren en az 3 ay geçerli olmalıdır.

Vize gerektiren üçüncü ülkelerden birinin vatandaşıysanız, AB/Schengen sınır yetkilileri sizden yeterli maddi kaynak, konaklama belgesi, ne kadar süre kalacağınız, uçak biletiniz, giriş amacınız, seyahat sigortanız, davet mektubu vb. gibi diğer bilgi ve belgeleri de talep edebilir.

Bu bağlamda vatandaşlık statüsüne göre şartlar değişmektedir. Genel olarak bakıldığında bu vize başvuru süreçlerine, özellikle Schengen vizesi Konuyla ilgili profesyonel destek sağlamaktadır.

Gönderi Görüntülemeleri: 151

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*