Y harfiyle başlayan bitkiler sebzeler ve meyveler

Yeni Haber Merkezi

Y harfiyle bitki isimleri, Y harfiyle sebze isimleri, Y harfiyle meyve isimleri;

Y harfiyle başlayan bitki, sebze ve meyvelerin listesi ve bunlar hakkında kısa bilgiler;

Sebzeler, meyveler ve bitkiler doğada insanlar ve hayvanlar için vazgeçilmez besin kaynaklarıdır. Mevsim ve iklim koşullarına bağlı olarak farklı türleri ve çeşitleri vardır. İnsanlar ve hayvanlar için vitamin ve enerji kaynağıdırlar.

Y harfiyle başlayan bitkiler, sebzeler ve meyveler hakkında kısa bilgi;

Yaban mersini

Yaban mersiniveya ayı üzümü, ılıman iklimlere adapte olmuş fundagiller familyasından bir meyve türüdür. Kuzey Yarımküre’nin serin ve dağlık bölgelerinde yetişen birçok türü vardır.

Yeni Dünya

Malta eriği, aynı zamanda Yeni DünyaDoğal yaşam alanı Güney Çin olan, gülgiller familyasından bir ağaç ve bu ağacın meyvesi.

Tatlı patates

Yer elmasıpapatyagiller familyasından, ayçiçeği cinsinden, yumrular halinde yenilebilir rizomlara sahip bir bitki. Rizomları yiyecek ve salataya dönüştürülebilir ve meyve olarak da tüketilebilir.

Fıstık

Yer fıstığı (Arachis hypogaea), baklagiller familyasından, tohumlarında %45-60 yağ, %20-30 protein, %18 karbonhidrat, vitamin ve mineral madde bulunan, sapları ise kuru ot ve kabuk olarak çeşitli şekillerde, özellikle yağ sanayinde ve atıştırmalık yapımında kullanılan değerli bir bitkidir.

Yulaf

Yulafnişastalı taneleri için yetiştirilen bir tarım bitkisi. Çoğunlukla hayvan yemi olarak kullanılan bu tahıl, insan beslenmesinde de kullanılır.

Yasemin

Yaseminzeytingiller familyasından Jasminum cinsinden yaklaşık 300 tür tropikal ve subtropikal çalımsı bitkinin genel adı. Hoş kokulu çiçeklere sahip bu çok yıllık bitkiler Kuzey Amerika hariç tüm kıtalarda yabani olarak yetişir.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 3.206

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*