S-Ş harfiyle başlayan bitkiler sebzeler ve meyveler

Yeni Haber Merkezi

Bitki adları S-Ş ile, sebzeler S-Ş ile, meyveler S-Ş ile;

S-Ş ile başlayan bitki, sebze ve meyvelerin listesi ve bunlar hakkında kısa bilgiler;

Sebzeler, meyveler ve bitkiler doğada insanlar ve hayvanlar için vazgeçilmez besin kaynaklarıdır. Mevsim ve iklim koşullarına bağlı olarak farklı türleri ve çeşitleri vardır. İnsanlar ve hayvanlar için vitamin ve enerji kaynağıdırlar.

S-Ş ile başlayan bitkiler, sebzeler ve meyveler hakkında kısa bilgi;

Sarımsak

SarımsakAllium cinsinden, Alliaceae familyasına ait bir soğanlı bitki türü. 25–100 cm yüksekliğe kadar büyür. Yaprakları, gövdeleri ve yeraltı soğanı hoş kokulu bir yağ içerir. Sarımsak yıllık bir bitkidir.

Semizotu

Semizotusemizotu ailesinden bir bitkidir ve yaprakları salata olarak kullanılır veya ıspanak gibi pişirilir ve bir sebzedir. Kökeni Orta Doğu ve Hindistan’dır, ancak dünyanın birçok yerinde bulunur.

Soğan

SoğanSoğan familyasındaki Allium cinsine ait tüm bitkilerin genel adıdır. Özellikle Allium cepa türünü tanımlamak için kullanılır ve bu anlamda “bahçe soğanı” olarak da adlandırılabilir.

Şadok

Şadok Diğer adı citron’dur; limondan daha büyük, kalın kabuklu ve sarı renkli meyvesi, kabuğu, yaprakları ve çiçekleri için kullanılır. Güney Avrupa ülkelerinde pastacılıkta, şekerlemelerde ve reçel yapımında kullanılır ve çiçekleri ve yaprakları parfüm endüstrisinde kullanılır. Tatlı ve ekşi meyve çeşitleri vardır.

Şalgam

ŞalgamKökü büyük, yaprakları da yenebilen bir bitki.

Şeftali

Şeftaligülgiller familyasından bir yaz meyvesi. Çin’den dünyaya yayıldığı düşünülen şeftali, uzun yaşam ve ölümsüzlüğün simgesidir. Sulu ve tatlıdır. Ilıman iklimi seven bir bitkidir. Genellikle 30 yıl yaşar.

Şevketibostan

Şevketibostan veya kekik, süt devedikeni, mübarek devedikeni, beyaz diken, papatyagiller familyasından 60 cm boyunda, Akdeniz Havzası’nda batıda Portekiz’in kuzeyinden, Fransa’nın güneyine ve doğuda İran’ın doğusuna kadar yetişen ve pişirilen yıllık dikenli bir bitkidir. Toprak üstü kısımları yumuşakken kesilip toplanan bitki, iyice soyulup dikenleri çıkarıldıktan sonra sebze olarak tüketilmek üzere Ege ve Akdeniz bölgelerindeki pazarlarda satılır.

İçerik yararlı mıydı?

Gönderi Görüntülemeleri: 4.529

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*